Borknagar – Nordic Anthem – Oly sok isten. Oly sok hit…

Fémforgács

Február 23-án új lemezével jelentkezik a Borknagar. Fall című anyaguk a legendás norvég avantgárd/progresszív black metal banda 12. stúdióalbumaként fog megjelenni a Century Media égisze alatt. Összesen nyolc vadonatúj epikus dal kap rajta helyet, 54 percben. Erről másodikként a Nordic Anthem kapott videót.

Oly sok isten. Oly sok hit. Oly sok konfliktus. A Nordic Anthem arról szól, hogy elutasítunk mindenféle doktrínát, legyen az vallási vagy politikai. Arról, hogy forduljunk a saját természetünkhöz, a belső énünkhöz, és találjuk meg az erőt és a szabadságot. A mi nézőpontunk ugyan északi – elvégre északról származunk -, de ez egy olyan határozott álláspont, amely általánosan alkalmazható. Találjuk meg a saját értékeinket, a saját örökségünket, és bízzunk bennük! Álljunk szembe az istenekkel és a hatóságokkal, akik megpróbálnak doktrínákat erőltetni ránk, hogy irányítsanak vagy korrumpáljanak bennünket! Ez a mi közös himnuszunk. Nem térdelünk le egyetlen isten előtt sem!” – kommentálték dalukat.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.