Fanatic Attack – Nem vagyunk egy tipikus thrash banda

Fémforgács

A tavalyi év végén mutatta be vadonatúj single-dalának, a Came From The Sky szöveges videóját a death/thrash metal vonalas Fanatic Attack. Ezzel kapcsolatban, valamint a zenekar 2024-es terveiről Földesi Imrét, a csapat énekesét kérdeztük egy rövidebb, villám-interjú keretében.

Szia Imre! Köszönöm, hogy időt szakítottál ránk. Kezdjük is az aktuális Came From The Sky dalotokkal. Mikor született, mit tudhatunk róla?

Üdvözlet Armand, és üdvözlöm a Fémforgács online magazin olvasóit is! A Came from the sky dalunk már elég régóta érlelődött a tarsolyunkban, és már a megjelenése/felvétele elött is játszottuk itt-ott! Ha jól emlékszem már a Withstand the storm lemezünk megjelenése után próbálgattuk összerakni. Szerkezetileg egy erőteljes Thrash metal nóta, némi blackes fűszerezéssel. Az összes riff Pőcze Ádám gitárosunk agyában született meg, mi csak hozzátettük a részünket a dalhoz! A nyers anyag keverését a budapesti Dawnsonic készítette, melyet innen is köszönünk neki, mivel remek munkát végzett!

Szövegileg pedig egy koncept történet első darabja a nóta, ami egy horror/scifi agyszülemény. Egy idegen anyagról szól az űrből, amit valamikor a középkorban egy őrült, zsarnok király megtalált, és pusztító hatalmat adott át neki, mely a saját népén csapódott le. A királyt a nép felkoncolta, az idegen entitást pedig eltüntették. Innen érkezik majd a folytatás…

Nyilván nem ezen a vonalon fog minden Fanatic track mozogni, de szeretném még ezt a sztorit is folytatni a dalokban! A dal kapott egy nagyon brutál szöveges videót, melyet Tóth Bettina készített, AI segítségével.

Említetted a folytatást. Várható esetleg valamilyen EP? És ha igen az mikorra és milyen formában?

EP-ről egyelőre szó sincs, singleökben gondolkozunk jelenleg, amit YouTube-ra illetve a zenekar bandcamp oldalára szeretnénk feltölteni.

Ha jók tudom a Came From The Sky-al ellentétben van egy másik lassabb, dallamosabb dal is a tarsolyotokban, amit nem igazán csináltatok eddig. Hogy-hogy mégis készült egy líraibb szám?

Igen, egyelőre nem szeretném lelőnni a poént, de tényleg érkezik majd egy olyan dal, ami eddig a Fanatic történetében nem volt. Úgy gondoljuk, hogy mivel a Withstand sem egy tipikus thrash metal lemez volt, és már mi sem vagyunk egy tipikus thrash banda, az ilyen jellegű húzások totál beleillenek a zenekar arculatába.

Legutóbbi lemezetek a 2021 -ben megjelent Withstand The Storm volt, ami véleményem szerint egy igazán remek death/thrash anyag. Te az elmúlt évek távlatából, hogyan látod ezt a lemezt? Illetve milyen vissza jelzéseteket kaptatok róla?

Őszintén megmondva, én imádom a mai napig! Nem volt agyon sztárolva a lemez, de aki írt róla, azt én pozitívnak érzékeltem. Szerintem egy kifejezetten erős új felállású bemutatkozás volt, tele fasza riffekkel, megoldásokkal. Néhol epikus hangulattal, néha meg totál elborult témákkal. Szerintem mindenki nevében elmondhatom, hogy büszkék vagyunk arra az albumra.

December 16-án a budapesti S8 Clubban koncerteztetek, amire sajnos én nem tudtam ott lenni. Milyen volt a koncert?

Nem volt könnyű mutatvány, főleg nekem mivel elkaptam egy brutál torokgyulladást a koncert elött pár nappal, és a normál hangom az kb. a nullával volt egyenlő, illetve Patrik dobosunk se volt valami fényesen. De igyekeztünk becsülettel végig tolni, szerencsére pont akkor készült full koncert videónk is!  Egyébként jó hangulatú buli volt!

2024-re előre láthatólag milyen bulik vannak már leszervezve, vagy épp szervezés alatt?

Lesznek bulik, de egyelőre ezekről információt nem tudok biztosan szolgáltatni. Fogunk jelentkezni dátumokkal! Kettőt biztosan mondhatok, hogy az idei SDN koncertprogramnak idén is meghívottjai leszünk, illetve február 9.én Szombathelyen (Végállomás klub) fogunk játszani az Atomic zenekar meghívására!

Ha jól számolom a Fanatic Attack idén lesz 15 éves. Lesz esetleg valamin exkluzív történés, jubileum?

Ez egy olyan dolog, amit szintén nem árulhatok el egyelőre, mivel még nekünk sem tisztult le teljesen, mit szeretnénk a 15 éves jubileum kapcsán csinálni. Az idő majd mindenre megadja a választ, addig is kövessetek minket, ahol csak tudtok!

Imre, köszönöm az interjút és remélem hamarosan találkozunk valamelyik koncerteteken.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.