P.Mobil – 3 formátumban is kapható a jubileumi koncert felvétele

Hard Rock Magazin

Az áprilisi ‘P.Mobil 50’ arénakoncertet megörökítő felvétel holnaptól nemcsak CD-n és DVD-n, hanem Blu-ray verzióban is kapható lesz.


1973. áprilisában egy rövid közleményben tudatta a Gesarol, hogy május 1-től P.Mobil (Perpetuum Mobile) néven folytatják pályafutásukat, és fél évszázad alatt megannyi remek kezdeményezésben részt vettek. Írtak szvitet a magyar őstörténetről, ledöntötték a Magyar Falat, megnyitották a Budapest Sportcsarnokot, elbúcsúztatták a Budai Ifiparkot, turnéztak a Dunán, jótékonykodtak beteg emberekért, természeti katasztrófák áldozataiért és oktatási intézményekért. Játszottak a Népstadionban, alapítottak Rockmúzeumot, voltak Fekete Bárányok, és talán még ma is kicsit azok.
A P.Mobil fennállásának 50. évfordulóját azokkal ünnepelte, akik nélkül nem tudtak volna ilyen nagyívű karriert befutni: a saját közönségével. Annak ellenére, hogy korábban bármekkora helyet képesek voltak megtölteni, sohasem voltak kifejezetten arénazenekar. Így adta magát, hogy a jubileumi koncertet egy grandiózus, hozzájuk méltó helyen adják: a Papp László Budapest Sportarénában. A fellépés szinte napra pontosan 50 évvel a megalakulás napja után zajlott, és ott voltak a régi és új mobilosok, öreg és fiatal rockerek, értelmiségiek és munkásemberek, összesen épp egy telt háznyi ember. A hely, az alkalom, és egy kicsit a körítés egyedi volt, de a zene nem. Az pont olyan volt, mint bárhol, bármikor, mert a zenekar maradt a régi. A koncert könnyes múltbatekintés nélkül volt összefoglalása a P.Mobil-életműnek, ennek a megismételhetetlen estének a lenyomatai a ‘P. Mobil 50’ kiadványok, amelyek a zenekar webshopjából megrendelhetők dupla CD, DVD és holnaptól Blu-ray verzióban is.

’50 [Aréna – 2023. április 30.]’ dallista:

CD 1

01. Intro
02. Piros, metál, zöld
03. Rocktóber
04. Maradsz, aki voltál
05. A király
06. Főnix éjszakája
07. Tűzimádó
08. Honfoglalás – Új haza
09. Te és én
10. Nélküled
11. Nagyon nagy a baj
12. Szabad vér
13. Asszonyt akarok
14. Örökké szeress

CD 2

01. Oh, Yeah
02. Csoda történt
03. A zöld, a bíbor és a fekete
04. Ötvenéves férfi
05. Basszusszóló (Tarnai Dániel)
06. Varjúdal
07. Miskolc
08. Mobilizmo
09. Utolsó cigaretta
10. Menj tovább
11. Kétforintos dal
12. Örökmozgó
13. Ha újrakezdeném

P.Mobil

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.