Battle Beast – Februárban Budapestre érkezik a cirkusz

Hard Rock Magazin

A finn Battle Beast zenekar szinte mindegyik lemezével eljutott Magyarországra valamilyen módon, és nem lesz ez másként a tavaly megjelent ’Circus Of Doom’ esetében sem, európai körútjuk második felében egy rutinos, de hazánkban még sosem járt zenekart, a Saint Deamont, és a fiatal, de nemrég már Budapesten is bemutatkozott Inductiont hozzák magukkal.

A finn Battle Beast zenekar szinte a kezdetek óta visszajáró vendége hazánknak, az aktuális lemezekhez tartozó turnéikat próbálják úgy szervezni, hogy mi is bekerüljünk a célállomások közé. Több alkalommal „csak” előzenekari státuszban érkeztek hozzánk, de az évek előrehaladtával a hazai rajongói bázis akkorára duzzadt, hogy önállóan is megállják a helyüket. 2022-ben jelent meg legutolsó albumuk, a ’Circus Of Doom’, aminek első európai köréből kimaradtunk. Ami késik, nem múlik, így a második etapban már mi is bekerültünk a dátumok közé. A kezdetektől, azaz 15 éve összesen két tagcserén átesett csapat két előzenekart hoz magával a február közepi rendezvényre: a Kai Hansen fiát, Tim Kanoa Hansent is soraiban tudó, második lemezére teljesen kicserélődött felállással ráforduló Induction a Stratovarius és a Sonata Arctica közös koncertjén mutatkozott be. A másik alakulat régebb óta létezik, mint a Battle Beast, de eddig még sosem jártak Magyarországon. A rutinos, sok zenekarban megfordult zenészekből álló Saint Deamon minőségi északi metálját végre élőben is megismerheti a hazai közönség. A három csapatból álló felállás február 18-án érkezik a Barba Negra Blue Stage színpadára.

A CONCERTO Music bemutatja: Circus Of Doom Over Europe Act II
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Barba Negra Blue Stage, 2024. február 18.
Jegyek a Rock1 rendszerében kaphatók 8900 Ft-ért még vasárnap éjfélig, jövőre és a koncert napján 9900 Ft lesz a beugró, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Battle Beast

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.