Mindgate – I’ll be Fine – Itt van klip-trilógiájuk befejező része

Fémforgács

I’ll be Fine címmel jelent meg a budapesti metalocore csapat, a Mindgate klip-trilógiájának harmadik, befejező fejezete. A dalhoz a No Total Films készített videót, amiről Baksa Dániel énekes így mesélt:

Ez a trilógiánk utolsó állomása, ahol a főhősünk révbe ér. Amikor a felismerés magjából megszületik a döntés és a cselekmény megtörténik. Nincs tovább. Ez az elfogadás egyben rémisztő, egyben pedig nagy bátorságra vall. Azok az emberek, akik úgy döntenek bármi miatt, hogy véget vetnek az életük történetének, nem gyávák vagy gyengék, hanem iszonyúan bátrak. Viszont nem követendő a példájuk. A bátorságra a probléma felismerésénél van nagy szükség. Ha még időben megfelelő segítséget kapnak ezek az emberek, akkor nem jutnak el a végletekhez. Természetesen nem mindenki képes erre és ebben nincs semmi szégyen, de érdemes törekedni arra, hogy legalább egy emberrel mindig meg merjük osztani az érzéseinket. A nem kimondott szavakra nem kaphatunk válaszokat, segítséget.

Zeneileg ez volt a második dal, amit a srácoknak demóztam. Nem változtattunk rajta semmit. Amikor ők a refrén akkordmenetét egy baráti bogrács közepette megírták, pontosan ugyanazt a történetet hallották bele, mint én, ami ritka, de nagyszerű. Minden alkalommal, amikor játsszuk, az első versszaknál elérzékenyülök, és ahogy a dal egyre agresszívabb lesz, úgy uralkodik rajtam is el a harag azért, amiket tettem és már nem hozhatok helyre, azért, amit az élet tett másokkal és amik miatt már nem láthatom őket, de ahogy a dalban is hallható, „rendben leszek”.

Nagyon szépen köszönjük Mindenkinek a segítségét ezen a hosszú úton ami reméljük csak egyre hosszabb lesz még több megállóval! Ezzel a dallal szeretnénk utólag is Boldog Karácsonyt, illetve nemsokára Boldog Új Évet Kívánni. (Na meg az első lemezünket amit a Himnusz után lehet pörgetni az aftereken túl is.)

A Mindgate első nagylemeze 2024. január 1-jén jelenik meg Goodbye címmel. A lemezbemutató koncertje december 30-án lesz a Robotban, a Sosevolt és az Earlybird vendégeként. Velük készített korábbi interjúnkat az alábbiakban olvashatjátok.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.