Siculicidium – 20 éves ellenállás

Fémforgács

20 Years of Resistance címmel a Sun & Moon Records gondozásában jelentette meg jubileumi válogatásalbumát az erdélyi black metalos Siculicidium.

20 év egy férfi életében az az időszak, amikor a tanulás zajlik.

20 év egy zenekar életében kikövezi az utat az önmeghatározás felé.

Nem sok mindent tudni az Erdélyi Siculicidiumról, sem a mögötte álló előadókról, de az biztos, hogy a Siculicidium vitathatatlanul felépítette saját zenei márkáját a furcsa, „keleti” jóhiszemű black metalból. Az első és a második hullám ősi black metal, doom, punk és olykor country gothic folk igazi fúziója a nyomorultakkal, síri énekhangok és a trombiták, a zsidó hárfa, a billentyűk olykor szokatlan megjelenése, ezek a zenekar ismert védjegyeivé váltak.

A „20 Years of Resistance” több, mint egy utalás a „Transylvanian Resistance”-ra – az első demónkra – amelyet 20 évvel ezelőtt adtunk ki. Ez a különleges összeállítás/kompiláció egy betekintés megvilágítatlan múltunkba. Néhány ilyen, az idő által eltemetett, most kiásott dal a régi tervek szerint egy azóta soha meg nem valósult lemezen szerepelt volna.

20 exklúzív felvétel 93 percben, egy bepillantás a lepel mögé, egy betekintés a kriptába. A legtöbb dal kiadatlan és főleg a korai időkből származik, pár dal pedig egyeseknek ismerős lehet a 7″ vinilekről és az első demóról.

A fizikai formátum a digitális megjelenést követi, 2024 tavaszán egy nagyon különleges csomaggal: limitált kazetta a „Fekete Terror” zine különszámával, kizárólag a Siculicidiumnak dedikálva.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.