Gotus – Ronnie Romero a CoreLeoni után ismét Gotthardot énekel

Hard Rock Magazin

Ha nem is Gotthard-dalokat, de valami hasonlót hallhatunk a Mandy Meyer (Krokus, ex-Gotthard) által összeverbuvált csapattól, nem véletlen a gitáros két jelentős svájci zenekarának nevéből összevont Gotus név.

2020-ban még Dino Jelusick énekessel mutatkozott be a Gotus, mire lemezszerződéshez jutottak, már az a Ronnie Romero lett az énekesük, aki a CoreLeoniban is bizonyította, hogy remekül állnak neki a Gotthard-nóták. A csapatot Mandy Meyer alapította, akinek az előéletéből a Krokus elhúzódó búcsúturnéja miatt eltűnt az ex- jelző a legendás zenekarral kapcsolatban, ám korábban tagja volt a másik, nem kevésbé híres svájci rockbrigádnak, a Gotthardnak, de megfordult a Kai Hansen és Michael Kiske összeborulását hozó Unisonicban és az egylemezes, ám kultikusnak számító Katmandüben is. Játszott Jimi Jamisonnal a Cobrában és John Wettonékkal az Asiában. Többek közt Mandy pályafutásának ezen állomásait akarják feleleveníteni élőben, úgyhogy bizonyára a címben említett Gotthard-dalok is felcsendülnek előbb-utóbb, de persze közben új szerzeményekkel is jelentkeztek, melyeket a Frontiers Music segítségével kötöttek csokorba és adnak ki 2024. január 19-én.

Mandy Meyer mellett a volt Krokus-zenészekből álló ritmussszekció – Pat Aeby dobos és Tony Castell basszer – biztosítja a feszes, ugyanakkor autentikus alapokat, a billentyűs hangszereket Alain Guy kezeli. A most bemutatott, lazább Without Your Love-on kívül korábban hallhattuk tőlük a lemezt nyitó, pörgős Take Me To The Mountaint is. Ígéretes muzsika, és a CD már a hazai boltokban is rendelhető.

A ‘Gotus’ dallistája:

01. Take Me To The Mountain
02. Beware Of The Fire
03. Love Will Find Its Way
04. Undercover
05. Weekend Warriors
06. Children Of The Night
07. When The Rain Comes
08. Without Your Love
09. What Comes Around Goes Around
10. Reason To Live
11. On The Dawn Of Tomorrow

Gotus

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.