KRZYSZTOF DRABIKOWSKI’S БАТЮШКА – EUROPEAN FALL 2023 TOUR // KANONENFIEBER, UBUREN // 2023. 11. 24. ANALOG MUSIC HALL

Fémforgács

Elérkezett ez a nap is, hogy a németek újra „ostrom” alá vegyék Budapestet és áttérjünk orthodox vallásra. Röviden összefoglalva ennyi is volt a koncert, de persze nem fogom rövidre fogni mert mondhatjuk, hogy az év black metal koncertje volt – persze ha nem nézzük a Behemoth szereplését az Amon Amarth előtt. A Krzysztof Drabikowski vezette Батюшка ág nem mást hozott magával támogatásnak, mint az egyszemélyes német hadsereget a Kanonenfieber-t és a Norvég misztikus viking hordát az Uburen-t.

Az Uburen kezdte az estét, akik röpke félóra alatt 8 számot toltak le és még két szám között a közönségre is volt idejük, nagyon aktivitást mutattak feléjük. Műsorukat nagy részét leginkább az új albumukról, az Usurp the Throne-ról játszott dalaik tették ki, de az előző albumaikról is szerepet kapott egy-két dal (And the Mountains Weep, Withered Roots).

Következett az est (egyik) fénypontja a Kanonenfieber. Rájuk már jócskán volt nézőszám az amúgy is zsúfolt teremben. El is kezdődött a koncert és ahogy Noize felmasírozni a színpadra azzal a lendülettel fel is robbant a közönség, mindenki nagy ujjongásba tört ki. Bő 45 percet játszottak igaz az eredeti terv 60 percre volt tervezve, de valamiért megrövidítették inváziójukat.

Természetesen előadták saját turnéjuk, illetve új kislemezüket az U-Bootsman címadóját, de elhangzottak még olyan híresebb számaikat is, mint a Der Füsilier I és a The Yankee Divison March, amik mellé még bemutatkozó albumuk, a Menschenmüle katonai indulóit is eljátszották.

Legvégén a БАТЮШКА lépett színpadra. Ahogy meggyújtották a gyertyáikat öt perc alatt átjárta a termet a liturgikus atmoszféra és a tömény faggyú illat. Krzysztof és csapata kb. 70 percet játszottak, ez idő alatt 12 dalt adtak elő és egy az egyben letolták eddig egyetlen albumukat, a П​а​н​и​х​и​д​а dalait de még a 2015-ös Litourgiya albumról elhangzott négy dal. Ilyen volt a szakrális mennybemenetel, amit a német háborús gépezet és a skandináv mitológiából megelevenedő szörnyek, hősök támogattak.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.