Therion – Itt van a Leviathan III

Fémforgács

Leviathan III címmel december 15-én jelent meg a TherionLeviathan” trilógiájának befejező része. A lemez mellé Nummo daluk friss klipet is kapott.

A Nummo egy dal a dogon vallás kétéltű halszerű entitásairól. A dogon vallást már 2004-ben érintettük a Sirius B címadó dalában, de mivel abban nem sok szöveg volt, eljött az ideje a megfelelő értekéinek bemutatására. A videoklipben pedig megpróbáltuk bemutatni a dogon szertartásokat. Nem engedhettük meg magunknak, hogy személyesen Nummónak fizessünk a klipben való megjelenésért, így muszáj voltunk egy animációt készíteni hozzá.” – mondta Christofer Johnsson a klipről.

A szimfonikus metalt játszó svéd legenda 2021 januárjában indította útjára Leviathan trilógiája első részét, amit 2022 októberében megjelent Leviathan II-vel folytatódott. A most megjelent 11 dalos befejező albumon az ötletgazda, Christofer Johnsson ezúttal is összemosta a metal és a klasszikus zene határait. Dalaikban ismét felsorakoztatva zenéjük sokoldalú stíluskombinációit és elemeinek széles választékát, amik által újfent bebizonyítja, hogy méltán tartják őket a szimfonikus metal egyik vezető képviselőjének.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.