Itt vannak a Rockmaraton újabb fellépői

RockStation

A jövőre visszatérő Rockmaraton újabb neveket dobott be a kalapba! Destruction, The 69 Eyes, Igorrr és a Krisiun erősíti tovább a fesztivált! A korábban bejelentett nevek mellett örülünk ennek a pakknak? A Jézuska kinek fog maraton bérletet vinni Karácsonyra?

Destruction
A Destruction, a teuton thrash nagy négyesének egyike már 1983 óta aktív, és bár a kilencvenes években nekik is volt egy hullámvölgyük, a frontember Schmier visszatérése és a 2000-ben megjelent All Hell Breaks Loose album óta folyamatosan és megbízhatóan szállítják a friss anyagokat. Lendületüket még az alapító gitáros, Mike Sifringer néhány évvel ezelőtti távozása sem tudta megtörni: a Damir Eskić és Martín Furia gitárosokkal, illetve a színtér más neves zenekaraiból -Annihilator, Primal Fear, W.A.S.P. - ismert veterán dobossal, Randy Blackkel kiegészülő, négyes felállású Destruction 2022 tavaszán a legutóbbi Diabolical című album képében olyan lemezt tett le az asztalra, ami a korai idők energiáját idézi. Ráadásul a hírek szerint a két gitárnak köszönhetően élőben is minden korábbinál jobban megdörrennek az olyan klasszikusok, mint a Life Without Sense vagy a Mad Butcher, így minden okunk megvan arra, hogy várjuk ezt a koncertet.

Igorrr
Gautier Serre, vagy ahogy legtöbben ismerik, Igorrr, a kortárs színtér egyik legizgalmasabb entitása, hiszen zenéjében voltaképpen mindent ötvöz mindennel, a black metaltól a barokk zenén és a breakcore-on át a trip hopig. Serre olyan neveket említ hatásai között, mint az Aphex Twin, Back és Chopin, Domenico Scarlatti, a Cannibal Corpse, a Meshuggah, vagy a Taraf de Haïdouks, ennek megfelelően nem is zárja magát korlátok közé az alkotás során: lemezein bármi megtörténhet, és rendszerint meg is történik, a drum&bass betétre érkező matekos extrém metal riffeléstől a tápot csipegető tyúk által előadott véletlenszerű szonátáig. A szólóprodukcióként indult, ma már stúdióban és élőben is számos zenésszel kiegészülő projekt koncertje maradandó élmény lesz azoknak, akik nyitottak a zenei kísérletezésre és az avantgárd elvetemültségekre.

Krisiun
Ha egy extrém metalról szóló beszélgetés során szóba kerül Brazília és az onnan származó zenekarok, biztosra vehetjük, hogy legkésőbb másodikként a Krisiun neve kerül majd elő. A három fivérből álló trió több mint három évtizede számít a régisulis, brutális death metal műfaj egyik legmegbízhatóbb csapatának: tavaly kihozott, komplex, technikás zenét rejtő Mortem Solis című lemezüket ugyanaz a kompromisszummentes hozzáállás jellemzi, mint az azt megelőzőket, miközben ezúttal sem feledkeztek meg arról, hogy tartalmas, mégis emlékezetes dalokkal pakolják tele az albumot. Legutóbb 2019-ben koncerteztek Magyarországon, épp ideje, hogy visszatérjenek hozzánk.

The 69 Eyes
Finnország goth & rollerei 4 év után idén áprilisban adtak ki új lemezt Death of Darkness címmel, ami ismét tökéletes zenei illusztrációja annak, milyen zenét játszott volna a Sistery of Mercy, ha a nyolcvanas évek Los Angelesében alakulnak meg, vagy mondjuk milyen lenne a Fields of the Nephilim, ha Billy Idol énekelne benne, persze Steve Stevens riffjeivel megtámogatva. Szinte hihetetlen, hogy Jyrki és zenésztársai már 1989 óta játsszák egyéni hangulatú gótikus rock and rolljukat, ráadásul a kezdetek óta változatlan felállásban, ami, hogy stílszerűek legyünk, ritka, mint fekete hóbagoly, és a legutóbbi album hallatán kétségünk sem lehet afelől, hogy még bőven nemértek még az út végére. Legutóbb tavasszal, néhány héttel a Death of Darkness megjelenése előttjártak Magyarországon, és biztosak lehetünk abban, hogy 2024 júliusában a Szalki-szigeten semfognak csalódást okozni a műfaj kedvelőinek.

Csak emlékeztetőül, az eddig bejelentett fellépői: Alestorm, Annisokay, Destruction , Evil Invaders , Igorrr , Krisiun, Rotting Christ,The 69 Eyes . És mivel a névsor hamarosan hasonlóan izgalmas nevekkel bővül, biztosak lehettek benne, hogy nem beszéltünk a levegőbe, amikor azt mondtuk, mindenen eddiginél erősebb programmal készülünk 2024-re!
Rockmaraton Fesztiválbérletek elővételben a ROCK1 hálózatában ITT.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) RockStation nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.