Paragon Zero – Kiadásra kerül az első lemezük

Fémforgács

Két éve hunyt el a hazai black/death metalos Paragon Zero gitáros/dalszerzője P, azaz Bonnyai Péter. A zenekar akkor épp első lemezének dalain dolgozott, de a tragikus esemény árnyékot vetett az album munkálataira. Most két évre rá a lemez célegyesbe ért és Hexikon címmel 2024. február 23-án lát majd napvilágot az NHD és a Fekete Terror Production közös kiadványaként.

Egy ideje már nem jelentkeztünk, de ismét eltelt egy év, így ideje újból megemlékeznünk Bonyáról, ezúttal egy különösen fontos bejelentéssel egybekötve.

Napra pontosan két évvel ezelőtt nem csak egy nagyszerű ember élete szakadt tragikusan félbe, akit mind közeli barátunknak tartottunk. A gyász és hitetlenség közepette a régóta tervezett első (mint sajnos kiderült, egyetlen) Paragon Zero nagylemez munkálatai is földbe álltak a szomorú esemény következtében. Időbe telt elfogadni a történteket, összeszedni magunkat és utolsó kívánságának megfelelően befejezni a projektet, de idén végre sikerült, így nagy megelégedésünkre szolgál bejelenteni, hogy végre kézzelfogható részleteket is meg tudunk osztani a régóta esedékes albummal kapcsolatban, amely a Hexikon nevet kapta. Ezzel együtt az Unhealing című új dal előzetes keverésű verzióját is meghallgathatjátok alább. A videó a készülő album lemezborítójáról is lerántja a leplet, ami az Omass EP-hez hasonlóan ezúttal is Ikosidio munkáját dícséri.

A Hexikon azoknak a daloknak a gyűjteménye, amelyeket 2020 és 2021 között közel véglegesre csiszoltunk Bonyával együtt, de a közös rögzítésükre sajnos már nem maradt lehetőségünk. A nyers demókat végül a zenekar megmaradt három tagja fejezte be (Gergely András „A” (gitár, bassz), Brányi Vivien „WN” (gitár) és Lédeczi Zsolt „Z” (vokál)), ebben nem kevés segítségünkre volt korábbi harcostársunk, Gravel S, valamint Bonya menyasszonya, Montagnon Marielle, és a dobokon Galántay Tamás (Haenesy, Mádra, Fetishstar, ex-Slytract). Bonya néhány gitársávját is sikerült jó minőségben megőriznie a fennmaradt demóknak, így az ő játéka is hallható lesz majd az album pár dalában.

A teljes lemez megjelenésének dátuma 2024. Február 23. Ez lett volna Bonya 33. születésnapja, így tekinthető ez a lemez egyfajta végső ajándéknak tőlünk, és egy alkalmasnak tűnő pillanatnak arra, hogy életét és munkásságát megünneplendő nyilvánosságra hozzuk utolsó szerzeményeit. Ezzel együtt mi is búcsút veszünk a Paragon Zero-tól, mint zenei entitástól, amely a lemezmegjelenést követően végleg befejezi működését. Addig is várhatóak további részletek a lemezről később, kövessétek nyomon az eseményeket.

A lemezről elsőként Unhealing daluk hallgatható meg. A dal szövegét teljes egészében P írta, és témáját Rembrandt 1632-ben készült festménye, The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp (Dr. Nicolaes Tulp anatómiai leckéje) ihlette, mely az emberi test oktatási célú boncolás gyakorlatának etikai kérdésén töpreng.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.