Vale of Tears – Videoklip az új EP-hez

Fémforgács

A Vale of Tears már több, mint 25 éve működik Mulicz Ferenc frontember és szövegíró irányításával. A 2014-es Illdisposed Inner Interest lemez újra kiadását követően egy hosszabb útkeresés kezdődött el a zenekar életében. Ez egészen 2021-ig tartott, amikor végre stabil felállásban kezdhettek el dolgozni az új dalokon, ami Oxymora I. címmel november 16-án jelent meg digitális formátumban

Az Oxymora I. egy három számos EP, amelynek stúdio munkálatait Horváth István (Blind Myself, Archaic) mentorálásával 2023 nyarára fejeztük be. István készítette el a végső master-t és a keverésben is kulcsszerepe volt. A borítót ismét Havancsák Gyula készítette, zseniálisan visszaadva az új dalok dühös, ambivalens hangulatát. 

Októberben Baki Zoltán rendezésével forgattak egy videoklipet az EP-t nyitó Antibiosis című tételhez. Zoli nem csak a rendezésben, de az operatőri munkákban, vágásban, fényezésben és effektezésben is különlegeset alkotott. 

Az Oxymora I. EP zeneileg egy új mérföldkövet jelez a Vale of Tears életében. A zenekart régóta jellemző himnikus, gitárcentrikus témákat továbbgondolva jutottunk el egy modernebb death metal hangzáshoz, ahol a dallamok továbbra is komoly szerephez jutnak. A szövegek tükrözik az utóbbi évek hétköznapjaira jellemző bezártságból, folyamatos bizonytalanságból eredő csalódott, dühös, az élet értelmét feleslegesen fejtegető hangulatot, amit reményeink szerint a zene, az EP és a klip képi világa csak tovább erősít. 

A zenekar nemrég a Fáklya Rádiós adásunkban vendégeskedett, ahol az aktualitásokról és a kedvenceikről is beszélgettünk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.