Nyrst – Erő, és hatalom

Fémforgács

A fagyos hangulatú black metalt játszó izlandi Nyrst már 2020-as Orsök című debütáló lemezével megmutatta milyen is a a fekete fém igazi esszenciája. Ezt folytatják a Dark Essence Records gondozásában december 8-án Völd címmel megjelenő második lemezükkel.

A Völd nagyjából annyit jelent: Erő, vagy hatalom. A Nyrst azzal a könyörtelen és megbocsáthatatlan keménységgel prezentálja zenét, amelyet a természet erői szülőföldjük élő minden élőlényre gyakoroltak az idők során. Az aktív vulkántól mindössze néhány kilométerre írt album megidézi a rideg és kaotikus környezet szépségében és annak veszedelmességét, ami ihletet adott anyagukhoz. A sötét dallamok és az intenzív énekhangok azt az érzést keltik, hogy a természet maga egy erő, amellyel számolni kell, és az emberiség tehetetlen végtelen hatalmával szemben.

A hét tételes album első videójaként címadójuk epikus kisfilmje nézhető meg, amit a Valhall Artworks készített.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.