A Slipknot egy telefonhívással rúgta ki Jay Weinberg dobost

Nuskull Magazin

November 5-én, magyar idő szerint az esti órákban robban a hír, miszerint a Slipknot megvált dobosától, Jay Weinbergtől. Most – majdnem egy héttel később – a zenész is megszólalt közösségi felületein. Ebből többek közt kiderül, hogy a kultikus metalzenekar

tíz év után egy telefonhívásban közölte a dobossal, hogy már nem tagja a kompániának.

De azt is megtudjuk belőle, hogy a kezdeti ledöbbenés és sokk után Jay most már inkább izgatott a jövőjét illetően, és nem lehet elég hálás az őt támogató hangoknak. Ezt a dobos a saját szavaival így foglalta össze:

Imádok dobolni. Mindig is imádni fogok dobolni. Mindig is meglesz bennem a szenvedély a zene, a művészet és a kreatív önkifejezés iránt. Ezen soha semmi nem fog változtatni.

Még nem tudom, hogyan és mikor, de már várom, hogy újra hangos, szenvedélyes és szívből jövő zenét alkossak, amit együtt élvezhetünk. Addig is tudjatok róla, hogy egy életre szóló öröm volt veletek eltölteni az elmúlt tíz évet, és osztozni a zene és a művészetek e különleges szeglete iránti szeretetben.

Ez még nem a vég, és izgatottan várom, hogy kiderüljön, mit tartogat számunkra a jövő.

Ahogy azt a zenész is többször kiemelte: tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Slipknothoz – Joey Jordison máig rendezetlen kiválása után -, és a zenekar az egy héttel ezelőtti rövid (és azóta törölt) nyilatkozatában is külön kitért arra, hogy Jay derekasan helyt állt, de Joey-t senki sem pótolhatja. Nos, hacsak nem találtak fel valami holtakat felélesztő masinériát, vagy táplálják be egy MI-be Jordison tudását és mozdulatait, akkor nem tudom, hova tovább a Slipknotnak ezzel a felfogással.

//www.youtube.com/watch?v=cMqS-pzuW7E

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.