Avantgárd jazz metallá dolgozta a Metallica ősslágerét az Imperial Triumphant

Nuskull Magazin

Van ez a maszkos trió New York városából, az Imperial Triumphant, akik egyfajta avantgárd, experimentális jazz metalt játszanak, amibe jócskán jut a noise-tól kezdve a black metalig minden. Ez most elég komplikáltnak tűnik, igaz? Mert az is. Mi is lépten-nyomon rácsodálkozunk a zenéjükre, ők meg hordják is azt kis hazánkba, amikor csak tehetik. A zenekar munkássága abszolút kiszámíthatatlan, mostanában például épp feldolgozásokat adogatnak ki olyan bandáktól, mint a Rush, a Radiohead, vagy épp a Metallica.

Most persze mondhatod, hogy Metallicát már jóformán a világ minden második zenekara fel-, le-, ki-, be- és átdolgozott, de arra igen nagy összegben fogadnék, hogy így még soha nem hallottad a ’83-as debütáló Kill ‘Em All nagyágyúját, a Motorbreathet. Nem árulok el szerintem túl nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem egy mezei coverről beszélünk, a banda basszere pedig meg is osztotta, hogy miért pont Hetfieldékre esett a választásuk:

Csak egy bolond hinné azt, hogy metalzenekarként nem volt ránk hatással a Metallica. Sok száz mérföldön és órán keresztül hallgattuk a zenekar ’80-as, ’90-es évekbeli munkásságának élő és stúdiófelvételeit, ahogy átszeltük az északi féltekét. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy nosztalgikus feldolgozással tisztelgünk az első album előtt, amit itt nálunk, New York államban vettek fel. Tekerd fel a hangerőt, mert a metal a törvény!

//www.youtube.com/watch?v=D31DHDeGtaU

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.