Stabbed – Sleeper – új videó

Fémforgács

Sleeper című új videójával jelentkezett a progresszív groove metalban utazó Stabbed. A videó mindamellett, hogy bő öt percben tiszteleg olyan rendezők munkássága előtt, mint David Lynch, vagy David Cronenberg, szervesen kapcsolódik előző klipjük, a Breaking Dawn koncepciójához, olyannyira, hogy újra feltűnik benne egy sokak számára ismerős karakter. Új videójukról Potkovácz Márk dobos, aki a forgatókönyvet is írta az alábbiakat árulta el:

Egy korábbi interjúnk során (Mögött Blog) szóba került a Breaking Dawn klipjét, és hogy mikor lesz már a végén elsütött hatásvadász „to be continued” beteljesítve? Én meg olyan vagyok, hogy ha A-t mondanak, akkor azért is B-t csinálok, ezért pár hónapra rá, amikor megtalált a Sleeper sztorijának váza, rájöttem hogy ez nem folytatás, hanem előzménysztori lesz. Az inspiráció úgy jött, hogy bevásárlásból sétáltam hazafele a Lidlből. Mire hazaértem, hívtam is Attilát telefonon, hogy írtam fejben egy rövidfilmet a Sleeper-hez, megcsináljuk? Amire az a válasz jött, hogy az életben nem fizetjük ezt ki. Végül sorsszerűen pont a Breaking Dawn-os kapcsolatok mentették meg a szitut, mert Baki Zoli, aki annak idején nagyjából nulla költségvetésből vállalta a munkát, közben már egy komoly studióval (Syndicate Studio) a háta mögött dolgozik olyan zenekaroknak, mint a The Hellfreaks vagy az Ektomorf, és azonnal el is köteleződtek a projekt mellett.

A sztori, habár nem szeretem túlmagyarázni az ilyesmit, nekem arról szól, hogy mindenkinek van egy sötét énje, aki olyan, akár egy alvó ügynök. Ha nem vállaljuk fel a traumáinkat, vagy a társadalom által nem kívánatos érzelmeinket, akkor előbb-utóbb utolér minket és átveheti az irányítást, szabotálva az életünket. A zene pedig segít ránézni és transzformálni ezeket az énrészeket. De ahogy a Breaking Dawn-nak, úgy ennek a videónak is vannak a magyar undergrounddal kapcsolatos jelentésrétegei. Sőt, aki igazán szemfüles, észreveheti, hogy a sztori igazából az Exit Wound folytatása. Ezzel a rövidfilmmel nem titkoltan olyan filmes hőseim előtt is szerettem volna tisztelegni, mint David Lynch, Cronenberg vagy Nicolas Winding Refn.”

A Sleeper klippremiere kapcsán a zenekarral egy hosszabb interjút olvashattok a Lángolón.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.