Till The Dirt – Ismerd meg az Atheist énekesének új zenekarát

Fémforgács

Az Atheist énekese, Kelly Shaefer Till The Dirt néven alapította meg új projekt/zenekarát, amellyel zeneileg egy avantgardista extrém metal vonalat képvisel. Témáiban a modern metalos vonalak mellet, nagy teret adott a grunge, a black metal, a jazz és egyéb izgalmas műfajoknak. Ennek első eredményeként augusztus 25-én, az Outside the Spiral címmel jelenik meg első lemezük a Nuclear Blast gondozásában. Kelly így beszélt új zenekaráról és lemezükkel kapcsolatosan:

A karantén alatt túlpörgött az írói kedvem, így szinte naponta komponáltam és rögzítettem egy-egy új dalt. Ezekkel csak, mint demókként dolgoztam. Meghívtam néhány barátomat szólózni, vendégszerepelni. Az egyikük Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), a másikuk John Longstreth (Origin) volt. Scott Burns pedig rengeteget segített nekem abban, hogy mindent össze tudjak szedni, hiszen rengeteg dalból kellett dolgoznunk, ám a végén 11-re kellett szűkítenünk a kört. Ezt tartom karrierem legtermékenyebb időszakának, és büszkén állíthatom, hogy ezen az albumon egyetlen töltelék sincsen. Nem is lehetnék rá büszkébb!

A lemez első dalaként címadójuk, az Outside the Spiral szöveges videója nézhető meg, melyben Steve Di Giorgio, a Testament basszusgitárosa vendégeskedik.

Az Outside the Spiral volt a legelső a több mint 25 dal közül, amit a Till The Dirt albumához írtam. Azonban ebbe nem egy új zenekar vagy egy lemez szándékával fogtam bele, csak az Atheist ötleteit komponáltam és vettem fel a világjárvány korai lezárásai alatt. Amikor befejeztem a demót, elküldtem néhány olyan embernek, akikről tudtam, hogy őszinte véleményt fognak formálni. Az egyikük a kivételes basszusgitáros, Steve Di Giorgio volt, a másikuk pedig a legendás producer, Scott Burns. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez valami hibrid dolog. Egy amolyan másfajta zenei irány. Óhatatlanul is inspiráló volt hallani a pozitív visszajelzéseket. Scott Burns aztán abba is beleegyezett, hogy elvállalja a lemez produceri feladatait, Steve pedig elvállalta, hogy basszusgitározik ebben a számban. – mondta Kelly a dalról.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.