Szikora Róbert nekiment Alice Coopernek

Hard Rock Magazin

Szikora Róbert nem először tetszeleg a nemzet szemforgató hamis papja kéretlen szerepében, ezúttal a rocktörténelem megkerülhetetlen figuráját, a hazánkban hamarosan újra fellépő Alice Coopert kezdte ki a sajtóban. Ez az olcsó figyelemfelkeltés meglehetősen szánalmas, szebb lenne a világ, ha inkább a gidáit legeltetné a végtelen csikidámmezőkön.

A Ripost oldaláról azóta eltávolított villáminterjúban Szikora Róbert ismét trollkodott egyet. Korábban Marilyn Mansont vegzálta önjelölt hitoktatóként magyarországi fellépései alkalmával explicit színpadi megmozdulásai és szövegei miatt, most – bár nem nevezte nevén – Alice Cooper vizuális művészetével problémázott: „Miért kell ez? Elképesztően károsak! Szellemi fertőzést hoznak hazánkba, most ez a lény lesz a szellemi fertőzés gócpontja, vagyis a koncert. A fiatal kamaszok, akik roppant fogékonyak, elhiszik nekik, hogy az a jó, amit ők képviselnek. Ezeknek a tiniknek még nincs kialakult stílusuk, de ez megfogja őket, mert más, különc, különleges. Pedig ez is olyan, mint a háború, nemcsak az ember testét, a lelkét is megöli! Mint az éhes oroszlán, köröz az emberek felett, nézi, kit vigyen el!”
Kíváncsian várjuk, hogy ki lesz Szikora következő célpontja, esetleg a Rammstein vagy a Depeche Mode, netán lendületből az August Burns Red, vagy a Stryper? Amúgy biológiából karó, mert az oroszlán nem köröz semmi felett, ugyanis nem madár.

Az intellektuális mélypontot azonban a kádári cenzúra visszasírása hozta el: „Ma már nincs ORI, aki meghallgatta a dalok szövegét, ha valamit károsnak találtak, azt cenzúrázták. Mert igenis itt a példa, szükség lenne rá, mert így is annyi minden szenny ömlik a fiatalokra! Ezt is be kellene tiltani, mint ahogy kellett volna annak a másiknak is a koncertjét, aki miatt még misét is hirdettem a Mátyás templomban! Végtelen károsak ezek. Ha nem lennék keresztény, akkor tudnék vele mit csinálni!”
Mi nem tudunk mit kezdeni azzal, akinek az oviban Kádár János volt a jele (pontosabban Riskó Géza 1986-os ‘R-GO’ könyvében).

Alice Cooper egyébként a Hollywood Vampires frontembereként érkezik Magyarországra, július 18-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, jó eséllyel ezek a dalok hangzanak majd el a koncerten:

I Want My Now / Raise The Dead / I’m Eighteen (Alice Cooper) / Five To One-Break On Through (To The Other Side) (The Doors) / The Boogieman Surprise / My Dead Drunk Friends / You Can’t Put Your Arms Around A Memory (Johnny Thunders) / Baba O’Riley (The Who) / Who’s Laughing Now / People Who Died (The Jim Carroll Band) / The Jack (AC/DC) / As Bad As I Am / “Heroes” (David Bowie) / Jeff Beck Tribute (instrumental) / Bright Light Fright (Aerosmith) / The Death And Resurrection Show (Killing Joke) / Walk This Way (Aerosmith) / The Train Kept A-Rollin’ (Tiny Bradshaw) // School’s Out (Alice Cooper)

Jegyek még kaphatók az Eventimnél, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Hollywood Vampires

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.