Hamvaiból feltámadva – Kalapács klippremier

Haverock Közösség

“Gyönyörű ez az újjászületés…” – Kalapács klippremier: Főnix

 

Ha Kalapács Józsiról van szó, tudjuk, hogy ez az örökké nyughatatlan rocker, valami egyedi dologgal rukkol elő. Ez most is így történt. Régóta benne lappangó Főnix kibontva szárnyait egy lírai dalban, látványos klip- ben bontakozott ki a szemünk láttára.

A Kalapács József vezette Kalapács zenekar, a 2020-ban megjelent Világvégre albumukon szereplő Főnix című dalhoz készített – mesterséges intelligencia (AI) által generált képsorokat is tartalmazó – kisfilmet publikálták hétvégén.

Kalapács – Főnix (hivatalos videoklip / official music video):

“A mostani megjelenésnek teljesen gyakorlatias oka van… Józsi találta még ki anno a klip koncepcióját, nevezetesen, hogy a háttérben futó képsorokat mesterséges intelligencia állítsa elő, de akkor még horribilis áron lehetett volna egy ilyen kisfilmet megcsinálni. Azóta viszont rohamtempóban fejlődött ez a technika, mondhatni már számunkra is elérhetőbb lett a megvalósítás, plusz kitaláltuk, hogy mi is szerepeljünk a kisfilmben, mint zenekar, így mégis lett egy kis személyes ‘plusz’ is a videóban.”

A látványos képsorokkal megspékelt dallal a nyári koncertsorozat alkalmával találkozhat a nagyérdemű- a már lekötött helyszínek listája:

05.20. Vác – Dunakanyar Motoros Találkozó
06.08. Póstelek – 2. Viharsarki Rockfesztivál
06.24. Dunaszerdahely – Sörfesztivál
07.08. Győr – Bridge Garden
07.16. Szentegyháza – Városi Napok
07.22. Magyarcseresznye – Falunap
07.28. Budapest – Barba Negra
08.23. Alsóörs – Tábor Fesztivál

Kalapács zenekar FB-oldal: www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficial

Kalapács zenekar az online felületeken: https://songwhip.com/kalapacs

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.