Itt a második MHORAI album, a Waters

Rockvilág.hu online rockmagazin

Waters címen mától elérhető a MHORAI második nagylemeze a Metal.hu kiadó gondozásában. Az album mától hallgatható teljes egészében a stremaing platformokon, de a lemez fizikai példánya is elérhető lesz, mely egy 6 paneles digipack-ot, plusz egy egyedi dizájnnal ellátott posztert is tartalmaz. “Mondanom sem kell, hatalmas öröm számunkra, hogy végre teljes egészében hallhatjuk a második nagylemezünket. 2022 elején, mikor a lemez munkálatait elkezdtük, az volt a víziónk, hogy a ‘Hegemony’ atmoszféráját, amit annyira szerettünk az első lemezben, tovább vigyük. Mindezzel együtt azonban nem szerettük volna ismételni magunkat: a szándékunk az volt, hogy megtartsuk a zenénk alappilléreit, de új zenei struktúrákkal és új hangzással vegyítsük ezeket. Ezek mellett az elképzelések mellett sok olyan élmény is – negatív és pozitív egyaránt – ért minket zenekarként is, amik arra sarkalltak, hogy senkinek ne akarjunk megfelelni ezzel az albummal. A dalírás és a dalok koncepciói emiatt ösztönösebbek és nyersebbek lettek.
A dalírós összeülések kezdetén arra lettünk figyelmesek, hogy a dalötletek nagy részében megtalálható egy közös elem. Ez így tök jól hangzott, viszont elvetettük a hagyományos koncept album ötletét. Ahogy a zenék egyre jobban megértek, kiválogattuk a kedvenc témáinkat és csak utána kezdtük összefűzni őket egy albummá. Ebből a szempontból elmondható, hogy a dalok meglehetősen organikusan születtek. Nem állt szándékunkban kompromisszumokat kötni a hangszeres részekben: vissza nyúltunk a gyökereinkhez és a technikás, néhol darálós riffeket a klasszikus core-világból hozott breakdown-okkal fűszereztük de úgy, hogy végig megmaradjon a sodró lendület. Hogy sikerrel jártunk-e? Ezt majd Te mondd meg, miután meghallgattad a lemezt.
Az albumon megtalálhatók sorozatok, könyvek által életre hívott dalszövegek és történetek, azonban a legfőbb motívum mégis a világunkat fenyegető kataklizma. Igyekeztünk ezt a témát is több szemszögből vizsgálni, többféle jövőképet és kimenetelt felvázolni. Nem a világ megváltása vagy vészharang kongatása volt a célunk, hanem gondolatébresztő és emlékezetes történeteket tárni azok elé, akik azt választják, hogy elmerülnek ebben a 39 perces metal albumban. Ha készen állsz, akkor hunyd be a szemed és indulhat a merülés.” -áll a zenekar közleményében.

Elérhetőségek:
Nyilvános album stream videó: https://www.youtube.com/watch?v=9Lm6EM2BSEg
Album rendeléshttps://metal.hu/shop/termek/mhorai-waters-cd-digipack/
Mhorai Facebook oldal: https://www.facebook.com/mhoraimetal

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.