Powerwolf – Dynazty – Eclipse – Visions of Atlantis – Classica – Hydra – Power Budapest, Barba Negra Red. 2023.06.04.

rattlead.hu

Most már igazán hozzászoktunk, sőt el is várjuk, hogy a nagy európai metal turnék, a komoly rajongótáborral rendelkező csapatok körútjai elérjék Budapestet. Ez persze néha gondot is okoz, hiszen a bőség zavara legalább annyira kellemetlen tud lenni (mondjuk a pénztárcánknak), mint a koncertek, turnék hiánya.

Már ahhoz is kezdünk hozzászokni, hogy a biztos teltház elérése érdekében nem egy igazi headliner van, hanem két izmosabb banda áll össze egy turnéra, így szinte végig, minden állomáson garantált a teltház, és a maximalizált bevétel, ami aztán garantálja a turné anyagi megtérülését.

Az azonban, hogy olyan turné jöjjön az országba, ahol egyenesen három headlinernek kikiáltható banda van, az szinte példátlan, pedig jelen esetben erről van szó, sőt talán 3 és félnek is mondhatjuk, ugyanis a június 04-én érkező négy csapat két tagja biztosan megtöltené a Barba Negra Blue-t, másik két tagja pedig szinte garantáltan egymaga megtöltené a Barba Negra Red színpadot. De nézzük is kik érkeznek hozzánk ebben az egyedi párosításban:

kezdjük a legnagyobb névvel, a ma már hozzánk hazajáró, de minden esetben teltházat produkáló német Powerwolffal. Igaz, hogy Attiláék nemrég jártak hazánkban, de az köztudottan egy covid miatt évekig tologatott lemezbemutató turné szinte becsületből lejátszott koncertje volt. A csapat sokadik megtekintése akár unalmas programnak tűnhet, de nagyon nem az, szinte mindig új színpadkép, piró és koreográfia erősíti vizuálisan a metal slágereket. A Dynazty szintén hazajáró vendég, egyre durvább és hűségesebb rajongótábort építenek ki maguknak Nils Molinék, többszólamú vokállal előadott számaik igazi koncertdalok, élőben ütnek igazán.

Szerintem az est egyik sötét lova a nemzetközi szintéren már nagyon is bizonyított svéd Eclipse, akik a dallamos hard rock metal műfajban igazi klasszikus albumokat tettek le az asztalra, nem gyakori vendégek hazánkban, pedig köztudottan erős rajongótáborral rendelkeznek.

Az osztrák Visions of Atantis a frontcsajos metal műfaj egyik legdinamikusabban fejlődő képviselője, szerencsére zenéjük inkább dallamos power metal, mint áriázós gothic, utolsó lemezükkel, mint főbanda is bizonyították, hogy megvan a megfelelő táboruk idehaza!

Ha ez a négy külföldi zenekar nem lenne elég, az átszerelések közötti időben három magyar zenekar szórakoztatja majd a közönséget, méghozzá nem is akármilyen nevek: A hazai underground körökben legendának számító dallamos metalt játszó Classica, a kissé erőteljesebb power metalt megbízhatóan évről évre leszállító mosonmagyaróvári Power, és a volt Tales of Eveneing dobos Pálosi Róbert által alapított Hydra gondoskodik arról, hogy egy pillanatnyi szünet se legyen ezen a délutánon/estén a Barba Negrában.

Lényegében egy nyár eleji egynapos metal fesztiválnak is felfogható ez a koncert, ugyanis maratoni hosszúságban nyújt szórakozást június 04-én a Barba Negra színpadán Csepelen. Ismerve a zenekarok népszerűségét a rendezvény nagyon gyorsan teltházas lesz, aki látni szeretné, ne nagyon gondolkodjon! Nem mindennapi a felhozatal, és szinte egy turné áráért hármat láthatunk egy este alatt!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.