Eclipse – Talán ezt az új dalt is bemutatják egy hét múlva!

Hard Rock Magazin

Új dallal jelentkezett a svéd Eclipse, a The Hardest Part Is Losing You az első kislemezdal a szeptemberben érkező következő albumukról. De szerintünk akár már jövő vasárnap is eljátszhatják a Powerwolf előtt a Barba Negrában.

Az Eclipse tizedik stúdióalbuma, a ‘Megalomanium’ szeptember 1-jén jelenik meg, ennek első kislemezdala a The Hardest Part Is Losing You. A csapat egész nyáron különböző fesztiválokon fog játszani, szeptember 1-jén, a lemez megjelenésének napján pedig egy co-headline turnéra indulnak a másik svéd kiválósággal, a H.E.A.T zenekarral. Utóbbiból sajnos kimaradunk, de a fesztiválok között szerepel a Powerwolf június 4-i koncertje, amely időközben minifesztivállá nőtte ki magát, és amelyen fellép az Eclipse is. Talán már ott is eljátsszák a klipes nótát, amit addigra jó eséllyel a rajongók is kívülről fújnak.

Ahogy Erik Mårtensson énekes magyarázta az album címe mögött rejlő jelentést, „az előző lemez, a ‘Wired’ óta volt szerencsénk számos közönségnek játszani szerte a világon. Nem számított, hol voltunk, mindig megtaláltuk a módját annak, hogy a rock ‘n’ roll zene gyökerein keresztül kapcsolódjunk az emberekhez. A ‘Megalomanium’ pontosan erről szól: az Eclipse tisztelgése folyamatosan növekvő rajongótáborunk előtt a zenekar diszkográfiájának alapját képező elemekkel, ugyanakkor új, eddig ismeretlen területekre és hangzások felé merészkedve. A ‘Megalomanium’ egy olyan album, amely hordozza a zenekar teljes DNS-ét, ugyanakkor egy bátor merülés a medence – vagy ebben az esetben a Svédország (ahol minden zenénket felvesszük) közepén található Siljan-tó – mélyére.”

Az elmúlt 10 évben a zenekar minden egyes album megjelenésével egyre nagyobb közönséget ért el, legutóbbi turnéik során Japán, Ausztrália, az Egyesült Államok és Európa színpadain is felléptek, beleértve a világ legnagyobb heavy rock fesztiváljait, mint például a Wacken Open Air, a Graspop és a Sweden Rock. Headliner turnéik mellett az Eclipse az évek során számos olyan banda előzenekara volt, mint például az Aerosmith, a My Chemical Romance vagy a Scorpions.

„Imádom, hogy manapság mennyiféle követőnk van – mondta Mårtensson. – Arra törekedtünk, hogy minden lemezzel fejlődjünk mind hangzásilag, mind dalszerzés szempontjából, és a rajongóink nyilvánvalóan szívesen jönnek a koncertjeinkre, és ami még jobb, hogy folyamatosan meghívják egy csomó barátjukat is, ennek bizonyítékát látjuk minden este.”

Mi jövő vasárnap, június 4-én élhetjük át ezt az élményt, Magyarországon először lép fel az Eclipse a Powerwolf minifesztiválján a Barba Negrában, ahol ott lesz még rajtuk kívül a Dynazty, a Visions Of Atlantis, valamint a magyar zenekarok közül a Classica, a Power és a Hydra. Jegyek kaphatók még május 31-ig 13 999 Ft-ért, azt követően 14 999 Ft-ért a Rock 1-nél, és ha marad, a helyszínen, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Powerwolf

A ‘Megalomanium’ dallistája:

01. The Hardest Part Is Losing You
02. Got It!
03. Anthem
04. Children of the Night
05. Hearts Collide
06. I Don’t Get It
07. The Broken
08. So Long, Farewell, Goodbye
09. High Road
10. One Step Closer to You
11. Forgiven

Eclipse - Megalomanium

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.