PAIN – Az Ensiferummal jönnek a Dürer Kertbe

Hard Rock Magazin

Újabb nagyszerű páros, a svéd PAIN és a finn Ensiferum indul közös európai turnéra októberben. Az ’I AM’ néven futó koncertsorozat főszereplői november 1-jén érkeznek Budapestre, a Dürer Kertben láthatjuk őket, ráadásul új dalokat is ígér Peter Tägtgren még az indulás előtt.

’I AM’ néven hirdette meg őszi turnéját a Peter Tägtgren nevével fémjelzett PAIN. A heavy metal alapokra industrial, electro és techno elemeket pakoló, és mindezt élőben elsöprő lendülettel előadó zenekar a Hypocrisy-frontember hobbiprojektjeként indult, de már több mint két évtizede teljes zenekarként működik, slágerlistás nótákkal és komoly turnészereplésekkel. Ezúttal egy komolyabb kihagyás, 6 év után térnek vissza. „Itt a kapitány beszél: Most kezdünk egy új, hosszú utazást az ‘I AM’ turnéval, izgatottabb már nem is lehetnék! – mondta Peter Tägtgren, a zenekar egyetlen konstans tagja. – A turné kezdete előtt végre piacra dobok néhány új dalt, és alig várom, hogy a világ minden sarkába eljussak a PAIN-nel. Szóval turnén vagyok (I AM on Tour)! Velem tartasz?”

A banda 2016-ban adott ki utoljára lemezt és 2021-ben új dalt, Tägtgren azóta a Hypocrisyval és a Lindemann-nal készített lemezeket és turnézott, de producere és fő közreműködője volt Joe Lynn Turner új lemezének is, szóval tényleg hosszú ideje hanyagolta a PAIN-t, ám most visszatért hozzá, és ezzel a lendülettel össze is rántott egy csapatot: A fellépésekre Sebastian Tägtgren dobos, Jonathan Olsson basszusgitáros és Sebastian Svalland gitáros kíséri el. Az ’I AM’ turné keretében újra megtapasztalhatjuk a csapat zenéjének súlyos energiáit, olyan slágerek is előkerülnek majd, mint a Shut Your Mouth, a Same Old Song, a Call Me és a Party in My Head. És ahogy ígérte, őszig néhány új dalt is megismerhetünk, amik aztán élőben debütálhatnak a koncertsorozaton.

Ensiferum

A turnéra ráadásul egy igazi nagyágyú társul a svédekhez: a finn Ensiferum a folk alapokra építő dallamos, epikus hangvételű death metal jeles képviselője is fellép november 1-jén a Dürer Kertben, sőt, további előzenekarok bejelentésére is számíthatunk.

A Livesounds bemutatja: I AM on Tour
PAIN, Ensiferum koncertek + további vendégek
Budapest, Dürer Kert, 2023. november 1. szerda, 19 óra
Belépő: október 1-ig 9900 Ft, utána 10 900 Ft, a koncert napján 11 900 Ft. Jegyet a TIXA oldalán lehet vásárolni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Pain

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.