I Bleed Lava – Hömpölygő patkány riffek

Fémforgács

Sági János új formációjáról adhatok hírt. Az I Bleed Lava súlyos slduge/doom/death riffekkel támad le minket első dalában, ami a Cosmic Rebirth címet kapta. Ehhez a dalhoz videó is készült, a továbbiakban pedig át is adnám neki a szót:

Röviden rólam: 1995-ben, Tatabányán alapítottam meg az első komolyabb zenekaromat, a Mind Control-t. Hasított is a banda, de különböző okok miatt jó időre szögre kellett akasztanom a gitárt. Azonban nemrég úgy alakította az univerzum, hogy újra belecsaphassak a mélyre hangolt húrokba. Pár hónapja dolgozom a dalokon. Izzó lávaként hömpölyögnek belőlem ezek a súlyos patkány riffek.

 Megkértem néhány ismerősömet, akikre felnézek, hogy dolgozzunk együtt a projekten. Elkészült az első szerzeményünk. Minden hangszert én játszottam fel. Nagy örömömre kiváló közreműködők segítették az elképzeléseimet. Felföldi Péter (Land Apart, Chief Rebel Angel, ex-Stereochrist) óriási énekdallamaival, Kéményes Péter (Dreadwolf, Bury What’s Left) brutális hörgésével emelte a dalt magasabb szintekre. Az virtuóz gitárszólót pedig Pekár László (OHMNIVERSE, Sleeping Serpent) játszotta. Megírtam a nótát, majd a többiek otthon rögzítették a sávjaikat, ezután az olasz  The Metal Krypt Studios-ban Dorian Falconeri végezte a keverést és mastering-et. Szerintem érdekes keveréke a doom és death metal-nak, megspékelve egyéb hatásokkal. Fogadjátok sok szeretettel! Hamarosan érkezik a második dal is!”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.