Bezár Győrben A Beton, gyűjtés indult a hely megmentésére

Nuskull Magazin

A megszűnés szélére került a győri underground egyik fontos helyszíne, A Beton. A koncerthelyszín, próbaterem-komplexum és közösségi tér lemondta a nyárig hátralévő koncertjeit és közösségi gyűjtést indított a saját fennmaradásáért.

Mindezt közleményükben azzal indokolják, hogy az elszabadult rezsiárak, a hamarosan megváltozó energiaszolgáltatói feltételek és egyéb nehézségek túl nagy terhet raknak a vezetőség vállára, akadályozva a hely működését. Ezért kénytelenek gyűjtésbe kezdeni, hogy ha nem is ebben a formában, de valahogy tovább tudjon működni az intézmény. A gyűjtés céljából létrehoztak egy Patreon-oldalt, emellett pedig közvetlen utalással is lehet segíteni a helyet, részletek a lenti posztban. A patreonos kampány az elérendő célként kitűzött havi 350 ezer forintos támogatásnak körülbelül a negyedénél tart.

Emellett a hely a környező városok klubjaihoz is fordult azzal a céllal, hogy A Betonba leszervezett koncerteknek új helyszínt találjanak. Eddig két rendezvénynek sikerült új otthont találni:

  • június 2-án a Beneath the Void / Hit by a School Bus / Mhorai / Skog / The Way We Are felállású buli Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben lesz megtartva. (event)
  • június 3-án a győri Emberek az állatokért alapítvány állatmenhelyének megsegítésére szervezett jótékonysági hardcore/punk bulit – amelynek fellépői többek között a Liberal Youth, a Tetem és a The Snobs – a veszprémi Terem veszi át. (event)

A maradék három májusi/júniusi koncert jelen állás szerint elmarad:

  • május 19. – Pozvakowski, Black Particles, Furunculus
  • május 20. – Archaic, Phrenesis, Malediction
  • június 4. – Mentors (USA), 0% Mercury (UA)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.