Kedvenceink kedvencei – Varga Bálint – Morte Silmoris, PatkóRock

Haverock Közösség

Sorozatot indítottunk, aminek most itt a folytatása a Haverock közösség felületén. Hétről hétre olvashattok egy rövid összeállítást nálunk, amit kisebb/nagyobb zenekarokkal, zenészekkel csinálunk. A zenekar tagjai/zenészek toplistát állítanak fel kedvenc zenekarukból, filmjeikből stb. Így ti is jobban megismerhetitek őket, mit is szeretnek, vagy csinálnak a hétköznapokban.

Most itt az ideje hogy bemutassuk nektek Varga Bálintot, a Morte Silmoris, és a PatkóRock zenekarból. Fogadjátok szeretettel az Ő kedvenceit:

Sziasztok, Varga Bálint vagyok. Viszonylag későn érő típusként 18 éves voltam, amikor beszippantott a zenélés szenvedélye, miután futtball csukámat a szögre akasztottam. Eleinte édesapám klasszikus gitárját „lenyúlva” ismerkedtem az alap akkordokkal, majd hamar egy 4 húros Ibanez basszusgitár rabjává váltam. 2014 óta állok rendszeresen a „világot jelentő deszkákon”, az évek során kipróbáltam magam több zenekarban/zenei stílusban. 2019 óta vagyok a Morte Silmoris tagja, valamint 2021 óta erősítem a PatkóRock zenekar legénységét is basszusjátékommal, és a próbák szüneteiben elsütött favicceimmel (amik persze mindig nagyon tetszenek a többieknek ????).

Örömmel fogadtam el a Haverock Közösség felkérését, hogy összeállítsam a toplistáimat, ami 1-2 témában nem is volt olyan egyszerű. Fogadjátok sok szeretettel az én kedvenceimet a teljesség igénye nélkül!

Top 10 kedvenc zenekar: 

– Metallica

– Iron Maiden

– Judas Priest

– Guns N’ Roses

– Ramones

– Slayer

– Akela

– Ossian

– Tankcsapda

– Alvin és a mókusok

 

Top 10 kedvenc film:
– Forrest Gump
– A Keresztapa
– A nő (Her)
– Viharsziget
– Torrente
– A Gyűrűk Ura trilógia
– Star Wars filmek
– A fegyvertelen katona
– Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Ted Bundy életéről szóló film)
– Batman visszatér (1992)

Top 3 kedvenc színész:

– Leonardo DiCaprio

– Robert De Niro

– James Franco

 

Top 5 kedvenc sorozat:

– Trónok harca

– Homeland: A belső ellenség

– Tue Detective (Itt csak az első évad, de az 10/10-es nálam)
– 11.22.63

– Csernobil

Top 5 kedvenc könyv: 

– Matt Richards, Mark Langthorne: Bohém rapszódia – Freddie Mercury élete, halála, és öröksége

– Duff McKagan: It’s so easy…és más hazugságok

– Michael Connelly: Éjszakai műszak

– Stephen King: A ragyogás

– George Orwell: 1984

 

Top 5 város, ahol felléptünk:

– Szombathely

– Budapest

– Győr

– Kapuvár (hazai pálya)

– Répcelak (félig már ez is hazai pálya nekem)

Top 3 kedvenc ital:

– Sör

– Tea

– Víz

 

Top 3 étel: 

– Chillis bab

– Pizza

– Lasagne

Top 3 hangszer: 

– Basszusgitár

– Gitár

– Dob

 

Top 3 basszusgitáros:

– Steve Harris (Iron Maiden)

– Flea (Red Hot Chili Peppers) 

– Marcus Miller

Felejthetetlen zenekari sztori:

Mindig szívesen fogadjuk azokat az építő jellegű kritikákat mind a szakma, mind a közönség felől, amiket ha megfontolunk, előbbre vihetnek minket. Előfordul viszont olyan is, hogy a közönség 1-1 már nem éppen szomjas, de mindamellett kritikus szemléletű tagja megtalál minket olyan megjegyzésekkel, amik aztán aranyköpésként tovább élnek az emlékezeteinkben, és évek múltán is jókat nevetünk rajtuk. 

Ez történt egyik Morte Silmoris koncert után is. Miután lenyomtuk a 45 perces szettünket, elindultam a pult felé kikérni a jól megérdemelt frissítő italomat. Közben beszélgetésbe elegyedtem az egyik rajongónkkal, és természetesen szóba került a pár perccel azelőtt véget ért koncertünk is.

  • Lassú volt a dobos. – kezdi ecsetelni észrevételeit.
  • Hú, hát én fent a színpadon nem éreztem, hogy a megszokottnál lassabban játszottuk volna a dalainkat, ugye a dobos szokta megadni a tempót, mi hozzá igazodunk – válaszoltam.
  • Akkor a gitárosok voltak gyorsak! 

Természetesen elfogadtam ezt a véleményt is, ahány ember, annyi nézőpont. ????

Nagyon köszönjük Bálint kedvenceit, és sok sikert kívánunk a jövőben!!!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.