Tetem – s/t (2023)

ópiumbarlang

Na, kijött végre a Tetem is! Ők már azzal a lépéssel, hogy hamarabb volt koncert, mint hanganyag, már elve azt az igazi old school underground érzést keltette, amire szükség volt egy kicsit. A sok előbb van merch csomag, mint lemez között. A lelkesedésem kicsit lejjebb hagyott, amikor láttam Őket élőben. Ott nekem személy szerint kicsit túlságosan is biztonságijátéknak hangzott, amit előadtak. Viszont kijött a lemez úgy, hogy a borító se volt még kész, csak, hogy kint legyen végre, ami megint csak elég trve.

Viszont továbbra is biztonságijátéknak érzem. De szól annyira jól, meg vannak rajta olyan jó ökölrázások, hogy simán túlteszem magam rajta. És csak annyi marad meg, hogy végre egy neo-crust itthon, ami kicsit nagyon is Tragedy néha. Viszont a Tragedy nem ír ilyen fasza magyar nyelvű szövegeket. Felmerül a kérés, hogy van e értelme ilyet csinálni? Eljátszani azt, amit más már eljátszott sokszor, meg lehet jobban is. Szerintem simán van, ha a végeredmény van ennyire minőségi, mint a Tetem esetében. Hiszen hallatszik, hogy imádják és kívülről fújják a stílus minden mozdulatát és mindenki sokkal jobban tud azonosulni azokkal, akik onnan jönnek, mint Ő, hátha még az anyanyelvén is óbégatnak. Megint az az eset merült fel, hogy sok mindenről beszélni nem lehet a lemez kapcsán. Jól szól? jól. Jók a dalok? Jók. Hiteles? Hiteles. És kész. Ettől függetlenül én mégis fontosnak érzem, hogy említve legyen minél több helyen, még ha csak egy esetlenül megfogalmazott rövid bekezdésben is. Mert nagyon fasza, hogy végre egy ilyen is van itthon, ami tényleg jó is, még ha kicsit ismerős is. Én megközbe várom, a hazai Vuk témájú Fall of Efrafa kópiát.

tragédiás 7/10

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) ópiumbarlang nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.