Stratovarius – A holtakat is feltámasztják!

Hard Rock Magazin

23 év után újra a Sonata Arcticával turnézik a Stratovarius, és november 1-jén a Barba Negrában lépnek fel. Nem vitás, hogy a ‘Nordic Power Metal Titans’ turné két co-headlinere még a holtakat is feltámasztaná ezen a napon. Pláne, hogy az előzenekar Tim Kanoa Hansen és Marcos Rodríguez új zenekara, az Induction.

A Sonata Arctica és a Stratovarius közösen indul a ‘Nordic Power Metal Titans’ co-headliner turnéra 2023 októberében/novemberében. Az előzenekar Tim Kanoa Hansen (Kai Hansen fia) és Marcos Rodriguez (ex-Rage) gitárosok zenekara, az Induction lesz. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Sonata Arcticával és az Inductionnel együtt vágunk neki ennek az őszi turnénak. A Sonata Arcticával és a Rhapsodyval együtt turnéztunk 2000-ben, amikor a The New Wave Of Power Metal éppen kibontakozott, és ez egy nagyszerű lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk, milyen erős még mindig a power metal, hogyan fejlődött, alkalmazkodott és maradt fenn!” – mondták a tavaly egészen progresszív új lemezzel jelentkező Stratovarius zenészei.

„Mi is nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra úton lehetünk és játszhatjuk a power metalt, ráadásul a barátainkkal, a Stratovariusszal co-headliner turnén! A Sonata Arctica első turnéja még 2000-ben volt ugyanezekkel a srácokkal, szóval csodálatos lesz 23 évvel később újra megismételni, különösen azoknak, akik nem voltak ott az első alkalommal. Ez tényleg egy egyszeri élmény… másodszorra is!” – tették hozzá az akusztikus lemezek és turné után újra elektromos üzemmódba kapcsoló Tony Kakkóék.

„Legújabb albumunkat, a ‘Born From Fire’-t nagyon pozitívan fogadták a tavaly év végi lemezbemutató turnén. Alig várjuk, hogy ősszel még több power metalra éhes rajongónak mutassuk be Európa-szerte. A szcéna ilyen nagy hatású óriásai előtt bemelegíteni a tömegek előtt biztosan még különlegesebb élmény lesz” – jegyezte meg Tim Kanoa Hansen.

A műsor november 1-jén ér Budapestre, a Barba Negrába és az érdeklődés már most akkora, hogy a 8900 forintos early bird jegyek pár óra alatt elfogytak. 10 900 Ft-ért még vehetsz jegyet rá a Rock 1-en a koncert napjáig, amikor is 2000 forinttal ugrik a számláló. Persze csak akkor, ha még lesz jegy! Esetleges további infók az esemény Facebook-oldalán.

Stratovarius Sonata Arctica

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.