Cattle Decapitation – Itt van a terrazita

Fémforgács

Terrasite címmel a mai nap jelent meg a Cattle Decapitation új nagylemeze. A 10 vadonatúj dalt tartalmazó anyagot néhai dobosuk, Gabe Serbian emlékének ajánlják, amiről Travis Ryan énekes a korábbiakban így beszélt:

Mindannyian ismerjük a régi mondást a csótányokról, melyek annyira elterjedtek, invazívak és alattomosak, hogy túlélhetnek egy atomháborút is. Előző albumunk, a Death Atlas egy olyan világot festett le, ami elfeketedett és élettelenné vált… legalábbis azt hittük. Kiderült, hogy az album vizuális kísérőin megjelenő szénnel bevont testek – melyek Pompeji áldozataira emlékeztetnek, akiket a Vezúv kitörése fagyasztott meg az időben -, valójában inkább egy keltető volt valami másnak. Jön a még nagyobb gonosz, az Emberiség történetének 2. része: A Terrasite.

A koncepció gondolata már évekkel ezelőtt megvolt, és mivel a Death Atlas rendkívül sötét és merengő hangulattal rendelkezett, most teljesen ellentétes hatást akartam elérni. Azt akartam, hogy ez nappal játszódjon. Mindig is nagyon nyugtalanítónak találtam a nappali horrorokat, így biztos akartam lenni abban, hogy amit a borítón látunk, az napfényben játszódik, és ez a dalszövegben is megállja a helyét.

A Terra- „földet” jelent, a „-site” pedig a görög „-sitos” szóból származik, aminek „étel” a jelentése. E két szó összekapcsolása azt jelenti, hogy földfaló. Ez egy metafora az emberiségnek a bolygó pusztulásában játszott szerepére, és egy szójáték a nagyon is találó ’parazita’ szóval.

A borítón a terrazitát látjuk, amint épp kibújik bábjából. Miután megélték az emberi lét kanyargós létét, most újra egy új világba kerültek: szomorúak, zavartak, dühösek. Az ember nevű betegség új változataként születtek újjá, azért, hogy folytassák és befejezzék szülőbolygójuk, a Föld teljes elpusztítását.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.