Mammoth WVH – Már két új dallal hangolhatunk a közelgő turnéra

Hard Rock Magazin

Már csak néhány nap és Wolf Van Halen csapata, a Mammoth WVH a Metallica előzenekaraként ismét Európában lép fel. A ’Mammoth II’ című új albumuk ugyan csak augusztusban jelenik meg, de új kislemezdalaikat már élőben is hallhatja a közönség.

2021 nyarán debütált Wolf Van Halen első albuma, a ’Mammoth WVH’, a magyar közönség tavaly novemberben a Budapest Arénában láthatta őt első alkalommal. Eddie Van Halen fia folytatta a dalok írását, így idén már a második nagylemeze jelenik meg, amit a BMG augusztus 4-re időzített. A ’Mammoth II’ már itthon is előjegyezhető CD-n és vinylen, a korong tartalmából eddig két előzetes jött ki, elsőként Another Celebration At The End Of The World, tegnap pedig a Like A Pastime.

Wolf így mesélt az új zenéről: „Azt szerettem volna, ha az új anyag megőrzi a debütálás jellegzetes vonásait, ugyanakkor lehetőséget akartam kapni a kibontakozásra. Az Another Celebration At The End Of The World egy olyan tétel, amely megmutatja, hogy mire is lehet számítani az albumon, egy energikus dal hangulatos gitártémákkal. Vokálisan is odatettem benne magam, alig várom, hogy élőben is játszhassam, szerintem a koncertműsorunk szerves része lesz a jövőben.
A Like A Pastime egy 4/4-es lüktetésű nóta, benne egy kis poliritmikus csavarral. Épp a páromnak magyaráztam, hogy mi az a poliritmia, akkor ugrott be ez az ötlet, amelyre a lábdob még rátesz egy lapáttal. Ez az egyik nagy kedvencem, teljesen más a hangulata, mint bármi más az első lemezen.”

A Mammoth WVH két éve azonos felállással koncertezik, Wolf Van Halen zenésztársai a következők: Frank Sidoris (gitár, vokál), Jon Jourdan (gitár, vokál), Ronnie Ficarro (basszusgitár, vokál) és Garrett Whitlock (dob). A május 19-én induló 24 állomásos Európa-turnén számos önálló bulit adnak, de fellépnek a Metallica és az Alter Bridge vendégeként is több alkalommal, júliusban pedig a Def Leppard / Mötley Crüe páros előtt tűnnek fel.

’Mammoth II’ dallista:

01. Right?
02. Like A Pastime
03. Another Celebration At The End Of The World
04. Miles Above Me
05. Take A Bow
06. Optimist
07. I’m Alright
08. Erase Me
09. Waiting
10. Better Than You

Mammoth WVH

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.