Geezer Butler – „Ian Gillan tönkrevágta a Black Sabbathot”

Hard Rock Magazin

Egy interjúban Geezer Butler felidézte a Black Sabbath azon rövid időszakát, amikor Ian Gillan töltötte be a frontemberi posztot.

Geezer Butler szerint Ian Gillan nem fektetett túl nagy energiát a munkába, amikor a Black Sabbath énekese volt, mert akkor már titokban egyezkedtek a Deep Purple újjáalakulásáról és ő inkább erre fókuszált.

„Azt kell mondjam, úgy általánosságban tetszik a ‘Born Again’ album. Nem mindegyik szöveg jön be, de néhány köztük kifejezetten jól sikerült. Pár év után újra meghallgattam, és már el is felejtettem, mennyire jó lemez lett. A probléma ott kezdődött, hogy amikor elmentünk turnézni, Iant nem igazán érdekelte, hogy megtanulja a régi Sabbath-dalok szövegét, ami azért röhejes. Ha már együtt koncertezett velünk, igazán odatehette volna magát és legalább egy monitort szerezhetett volna, de nem így történt. Aztán az amerikai turné közepén közölte velünk, hogy a Deep Purple újra összeáll, ez pedig totál szétcseszett minket” – mesélte a basszusgitáros.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.