Electric Guitarlands – Egy színpadon a Manowar, a Dio, Ozzy Osbourne és David Ellefson gitárosa

Hard Rock Magazin

Jövő szerdán Budapestre érkezik az utazó gitárcirkusz, ahol Michael Angelo Batio, a Manowar shreddere, Gus G, Ozzy Osbourne exgitárosa, Rowan Robertson, a Dio volt bárdistája és Andy Martongelli, David Ellefson (ex-Megadeth) axemanje szórakoztatja 2 órán át a közönséget.

Fantasztikus zenés estet kínál az a négy gitáros, akik a világ legjobb rockzenészei között vannak, és most közösen indulnak turnéra, hogy Electric Guitarlands néven egy kétórás műsorral nyűgözzék le a hallgatóságot. Michael Angelo Batio, Gus G, Rowan Robertson és Andy Martongelli budapesti fellépésére május 3-án kerül sor az Analog Music Hallban.
A négyes tagja a Chicagóból indult Michael Angelo Batio, aki szólókarrierje mellett a Nitro zenekar szólógitárosaként vált ismertté, jelenleg pedig a Manowar gitárosaként zenél. Természetesen előkerül majd legendás duplanyakú gitárja is egy szóló erejéig.

Itt lesz a legendás görög gitáros, Gus G is, aki majd egy évtizedig játszott Ozzy Osbourne zenekarában, nemrég pedig saját zenekarával, a Firewinddel járt hazánkban. Legutóbbi szólóalbumának, a ’Quantum Leap’-nek egyik számához, a Not Forgottenhez a napokban készített videóklipet.

A tehetséges angol gitáros, Rowan Robertson annak idején 17 évesen került be Ronnie James Dio zenekarába néhány évre. Biztosak lehetünk benne, hogy néhány Dio-klasszikust ezen az estén is elővesz.

A negyedik fellépő az ismert olasz gitáros, dalszerző és producer, Andy Martongelli, aki többek között David Ellefson saját zenekarában is gitározott.

E négy gitárhős egy olyan programot állított össze, ami mindannyiuk szólókarrierjéből tartalmaz dalokat, mindemellett olyan klasszisoktól is eljátszanak néhány számot, mint a Van Halen, a Pantera, a Black Sabbath, a Dio vagy a Megadeth. A négyessel együtt érkezik Francesco Caporaletti basszusgitáros (The Gang, Vinnie Moore), Roberto Pirami dobos (Vinnie Moore, Michael Angelo Batio Band) és Riccardo Curzi énekes. További infók az esemény Facebook-oldalán.

A Livesounds bemutatja:
Electric Guitarlands: Michael Angelo Batio, Gus G, Rowan Robertson, Andy Martongelli
Analog Music Hall, Budapest, 2023. május 3. szerda, 19 óra
Belépő: elővételben 8500 Ft, a koncert napján 8900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában és a Tixa oldalán.

Electric Guitarlands 2023

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.