M. Shadows szerint az új Avenged Sevenfold-albumot leginkább pszichedelikus szerek inspirálták

Nuskull Magazin

Ez sok mindent megmagyaráz.

– gondolhatja az átlagos hallgató a nemrég megosztott szingli után.

Történt ugyanis, hogy jó sok évnyi kihagyás után az Avenged Sevenfold bejelentette, hogy idén érkezik a nyolcadik nagylemezük Life Is but a Dream… címmel, erről pedig már ki is adtak egy elég fura dalt a Nobody képében. Ahogy az lenni szokott ilyenkor a külhoni metalsajtóban, a csapból is az A7x folyik (ha épp nem a Metallica), és M. Shadows, a zenekar énekese nem győz interjúkat adni boldog-boldogtalannak, ilyenkor pedig igen érdekes szavak – és mondatok – hagyják el a száját. Ezekből szemezgettünk egy kicsit.

Az egyik ilyen a banda saját TRAX podcastje, amiben a frontember kitér arra, hogy miért annyira elvont a lemez első ízelítője (meg maga az egész anyag – no pun intended):

Az elmúlt években [a gitárosunk, Synyster Gates] és én elég behatóan kísérleteztünk pszcihedelikus szerekkel. Az egyik ilyen specifikus cucc a 5-MeO-DMT volt [5-metoxi-N,N-dimetiltriptamin, kösz, Wikipedia! – a szerk.], ami egy elég kemény tripet okozott: vegyünk egy A típusú személyiséget, akinek az egója teljes mértékben leamortizálódik. Látod magadat, ahogy elhagyod a testedet, és még jobban is belefolyhatnánk ebbe, de egy dolog nyilvánvalóvá vált számomra, mégpedig az, hogy az élet rövid. Ne adjunk ki semmi olyat, ami nem vakmerő, ez volt a jelszavunk. A vakmerő ez esetben annyit tesz, hogy lépjünk túl a műfaj szabta határokon.

//www.youtube.com/watch?v=QAMlxvNzj_k

Ezen kívül Shadows megfordult a nagy népszerűségnek örvendő YouTuber, Finn McKenty Punk Rock MBA podcastjében is, ahol sok egyéb mellett kitért a metalvilág jelenlegi legnagyobb bicskanyitogatójára, Ronnie Radkére, és a vele ápolt viszonyukra. Ez persze nem egy semmiből előrántott téma, az elmúlt hetekben minden azzal volt tele, hogy a Spiritbox kicsivel a bejelentés után lelécelt a Falling in Reverse turnéjáról, a frontembert ért friss vádak miatt (az ő helyüket azóta a javarészt feldolgozásokkal elhíresült Our Last Night vette át). Az FiR pedig történetesen az A7X előtt is játszik majd pár állomáson a nyáron.

Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy én mindig is kiálltam azok a csoportok mellett, akik most személyesen támadják Ronnie-t. Legyen az az LMBTQ, vagy bárki más. Tényleg azt szeretném, hogy mindenki azt csinálhassa az életében, ami örömöt okoz neki. Kiálltam a nők jogai mellett, és a BLM-ért is, mindezt azért, mert igenis hiszek az ügyükben.

Az a helyzet, hogy Ronnie-nak is megvan a joga a véleménynyilvánításra. És igen, a véleménye nem mindenkinek fog tetszeni, és ő nem fogja hagyni magát, bele fog állni azokba, akik kikezdenek vele. Utánanéztem az őt ért vádaknak, és semmi bizonyíték nem szól ellene. Azért az egy dologért meg, amit elkövetett, már leülte a büntetését. De ez a jelenlegi társadalom egyszerűen nem akarja, hogy bárki visszatérhessen és karriert építhessen csak azért, mert néhányan nem szívlelik a csávót, aki egy zűrös arc, aki nem fél visszaugatni másoknak.

//www.youtube.com/watch?v=DPxv1uZOU60

Szóval ezek most a nagy történések Avengedék körül. Az új lemez június 2-án érkezik, addig még bármi kiderülhet, mondjuk bejelenthetik, hogy levadászták a jetit egy sample-höz, miközben a valóságban egy szál konföderációs zászlóba tekerve vergődtek egy helyi Walmart tisztítószeres során, habzó szájjal, rommá cuccozva. Bármi megeshet, stay tuned!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.