Pete Townshend – 29 év után új dala jelent meg

Hard Rock Magazin

Pete Townshend, a The Who gitárosa majd három évtized után jelentkezett új szerzeménnyel, amelyet felesége, Rachel Fuller komponált a pandémia idején.

Can’t Outrun The Truth címmel jelent meg a The Who-gitáros Pete Townshendnek új dala, amelyet felesége, Rachel Fuller – aki maga is zenész és zeneszerző – írt még 2021-ben, a világjárvány idején, így a dal hangulatára erősen rányomta bélyegét az akkori nem éppen vidám időszak. A dal jótékony célt szolgál, a rákbetegségben szenvedő fiatalok felépülését támogató Teenage Cancer Trust a bevételek kedvezményezettje.

„Még a lezárások előtt költöztünk új helyre, Pete nagyon boldog volt, folyamatosan dolgozott. Én belegondoltam, hogy milyen nehéz időszak elé nézünk, megírtam a szöveget, aztán leültem a zongorához és megkomponáltam a zenét. Mivel úgy éreztem, nem sikerült rosszul, megkértem Pete-et, hogy rögzítse a dalt” – emlékezett vissza Rachel a dal a születésére.

„A járvány évei rettenetesen hatottak a jótékonysági tevékenységekre. A Teenage Cancer Trustot azért hozták létre, hogy a Royal Albert Hallban évről évre megrendezett koncertekből és más dolgokból pénzt gyűjtsön, ez azonban akkor kimaradt. Ez pont olyan, mint amikor egy családban van egy rákos fiatal, aki állandó kezelés alatt áll, ám a lezárások miatt meglátogatni sem lehet. Az egész dolognak volt egy keserű aspektusa” – mondta Pete Townshend a lezárás időszakáról.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.