Skillet – Májusban a Barba Negrában játszik az amerikai rockzenekar

Hard Rock Magazin

Legutóbbi, telt házas koncertje után most jóval nagyobb helyszínen tér vissza Budapestre a Skillet: május 8-án a Barba Negrában mutatják be ’Dominion’ című új nagylemezüket az Eva Under Fire és a Like A Storm társaságában.

Az 1996 óta működő Skillet friss lemeze, a ’Dominion’ már a 11. a sorban. Az amerikai Tennessee államból indult zenekar sikereit jelzi, hogy több mint 12 millió lemezt adtak el, nem egy albumuk többszörös platinalemez státuszig jutott. Kétszer jelölték őket Grammy-díjra, és az Egyesült Államokban népszerű streaming szolgáltató, a Pandora „milliárdos klubjának” (Billionaires Club) is a tagjai, azaz több mint egymilliárd alkalommal hallgatták meg a dalaikat ezen a felületen. Az áttörést meghozó Monster egyébként világszerte már több mint 3 milliárd meghallgatásnál jár.
A John Cooper énekes, Korey Cooper gitáros-billentyűs, Jen Ledger dobos és Seth Morrison szólógitáros alkotta zenekar új nagylemezéről így nyilatkozott John: „Én ezt pozitív lázadásnak nevezem. Ez a lázadás az olyan belső indíttatású hatások ellen irányul, mint a félelem vagy a szorongás. Ez egyben egy kiállás az olyan külső behatásokkal szemben is, amik azt szeretnék elérni, hogy más legyél, mint aki valójában vagy. Ez a lemez az életünkben jelen lévő szabadság ünneplése és egy felhívás arra, hogy álljunk ki amellett, amiben hiszünk, és ne hagyjuk magunkat elhallgattatni. Ez talán népszerűtlen álláspont bizonyos körökben, de szerintünk nincs ennél erősebben rock’n’roll hozzáállás.”

A járványidőszak és a karantén alatt a Skillet tagjai bevették magukat a Zoomra, és így készítették el 2020-ban Kevin Churko (Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch) producer irányításával és Kane Churko bevonásával ezt a lemezt. „Az egészet együtt hoztuk létre, jóllehet egyszer sem voltunk egyszerre ugyanabban a helyiségben. Közösen raktuk össze a dalokat és beszéltük át a zenei irányt. Azt remélem, hogy ez az album minden hallgatót megerősít az állhatatosságában – még akkor is, ha emiatt népszerűtlenséggel kell szembenéznie. A dalok talán képesek lehetnek arra, hogy segítsenek megfogalmazni olyan dolgokat, amiknek kimondására egyébként nem lenne erőd. Mi imádunk zenélni, és áldásnak érezzük, hogy még mindig ezt tehetjük. Képesek voltunk arra, hogy akár széllel szemben is haladva, de rést találjunk magunknak és ott megvessük a lábunk a rockzene univerzumában, és ezt nem is adjuk fel. Ez egy új korszak kezdete a Skillet számára.”

Eva Under Fire

A turnén velük érkezik a Detroitból indult Eva Under Fire is. A 2015-ben a klasszikus underground rockszcénából indult, de aztán hamar népszerűvé váló csapat ’Love, Drugs & Misery’ című friss lemeze a Deftonestól a Journey-ig terjedő hatásokat mutat.

Like A Storm

A turné másik fellépője a Like A Storm. Az Új-Zélandról indult alternatív metál/rockzenekar jelenleg Las Vegasban működik, és egyik védjegyük, hogy az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszerét, a didzseridút is megszólaltatják dalaikban. ’Okura’ című legfrissebb lemezükkel jönnek.

A Livesounds bemutatja: Day Of Destiny Tour 2023
Budapest, Barba Negra Red Stage, 2023. május 8., hétfő, 18 óra
Skillet, Like A Storm, Eva Under Fire koncertek
Belépő: elővételben 14.900 Ft.
Jegyek a Rock 1-en vásárolhatók, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Skillet

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.