Depeche Mode – Mindenki meghal egy napon

Hard Rock Magazin

A Depeche Mode ma megjelent ‘Memento Mori’ albumának címe egyértelműen utal az elmúlás elkerülhetetlenségére, a lemez 12 dalát bárki számára közvetlenül elérhetővé tette a banda a YouTube-csatornáján.

Andy Fletcher tavalyi tragikus halála után Martin Gore és Dave Gahan úgy döntött, hogy duóban továbbviszik a Depeche Mode-ot és befejezik az elkezdett albumot, amely végül ma látott napvilágot ’Memento Mori’ címmel. Ez a Rock And Roll Hall Of Fame-be 2020-ban beiktatott zenekar 15. stúdióalbuma, és az első a 2017-es ’Spirit’ óta.
A ’Memento Mori’ producere James Ford és Marta Salogni volt, a lemez készítése a pandémia elején kezdődött el, a témákat közvetlenül ez az időszak ihlette, így az album 12 száma rapszodikus hangulatok széles skáláját öleli fel baljóslatú dolgoktól a katarzisig.
Az anyag a hazai forgalmazóknál jelenleg négyféle fizikai formátumban rendelhető.

A megjelenést követő, 75 (!) állomásosra hízott világ körüli albumpromóciós körút már tegnap elstartolt a kaliforniai Sacramentóban. Budapestet is útba ejti a zenekar, július 28-án a Puskás Arénában láthatjuk őket, ez lesz a zenekar 14. magyarországi fellépése. Jegyek 16 100 és 94 100 Ft közötti áron kaphatók a Funcode-nál, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Az alábbi hivatalos playlistre klikkelve streaming-előfizetés nélkül is végighallgatható az új album.

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.