Thy Catafalque – Kemény lemez egy kemény vidékről

Hard Rock Magazin

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Thy Catafalque ’Alföld’ című 11. albuma egy igazi metállemez, az innováció vagy progresszió igénye nélkül. A borítón az egykori Hard Rock Magazin-munkatárs Karancz Orsolya fotója látható!

Az ’Alföld’ című lemez Kátai Tamás szerint a legegyenesebb vonalú, legklasszikusabb extrém metál album a zenekar történetében. „Ezúttal egy igazi metállemezt szerettem volna készíteni, az innováció vagy progresszió igénye nélkül.” Ezt vezeti fel a most megjelenő Néma vermek, amelyben a Watch My Dying zenekarból ismert Veres Gábor énekel. „Az alábbi dalban Kátai Tamás magyar hangjaként vehettem részt, ezúton is köszönet a meghívásért! Az énekfelvételek Kurtács Andrásnál, az SSSR stúdióban készültek tavaly januárban. Nem vettem igénybe a süketszobát, így a műhelyben dolgoztam a széken, a szomszédos irodák nagy-nagy örömére” – mesélte az énekes.

A kisfilm és a dal akkurátusan összefoglalja a sivár és könyörtelen alföldi hangulatot. „Az Alföldön születtem és nőttem fel, a Néma vermek klipjét a kopár táj közepén, Makó-Bogárzón forgattuk. Karancz Orsolya fotója a Kék Tanyán készült” – osztotta meg Tamás, aki a forgatásról a következő kedves történetet is elmesélte: „A borítón is szereplő rendkívül cuki kiskutya, Mudi a forgatás vége felé a vaksötétben, amíg a sárban fetrengtem, elvitte a sapkámat és a sálamat. Előbbi sosem került elő, utóbbit megtalálták a tanya mellett másnap, de már csak a fele volt meg. Ez egy kemény vidék.” A Season Of Mist kiadó webshopjából már előrendelhető a június 16-án érkező újdonság CD-n, fekete és mindössze 300 példányos piros színű vinyl lemezen.

A Thy Catafalque május 11-én a Budapest Parkban lép fel, ahol a klasszikusok mellett az új dalokat is bemutatják, előttük a Platon Karataev melegít. Jegyet a Budapest Park honlapján lehet venni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

’Alföld’ dallista:

01. A csend hegyei
02. Testen túl
03. A földdel egyenlő
04. Alföld
05. Folyondár
06. Csillagot görgető
07. A felkelő hold országa
08. Szíriusz
09. Néma vermek

Thy Catafalque

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.