Joe Satriani – Már az új lemezt hozva pótolja fellépését

Hard Rock Magazin

Turnéjának többszöri halasztása után Joe Satriani ősszel ismét útra kelt: a tavalyi amerikai fellépések után áprilisban Európába érkezik. Április 10-én Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en is szerepel, ahol a 2022-es, ’The Elephants Of Mars’ című lemezt is bemutatja.

A G3 gitárosturné alapítójaként és a Chickenfoot tagjaként is ismert amerikai zenész, Joe Satriani több mint 10 millió lemezt adott el világszerte, szólóalbumai közül pedig kettő platina és négy aranylemez státuszt ért el.
2020-as ’Shapeshifting’ lemezéhez kapcsolt koncertjeit a járvány miatt el kellett tolni, és mire 2022-ben újraindulhattak a fellépések, Satriani már egy friss lemezt is fel tudott mutatni: a ’The Elephants Of Mars’ nagyjából egy éve jelent meg. Ezt Satriani a turnézenészekkel közösen vette fel a lezárások alatt, és a cél az első pillanattól az volt, hogy új szintre emeljék az instrumentális gitárlemezek művészeti értékét. Joe szeretett volna eltávolodni a „klasszikus rockzenei hangzástól”, és egy általa létrehozott, megálmodott zenei világot megszólaltatni a hangszeren. „Meg akartam mutatni az embereknek, hogy egy instrumentális gitárlemez is sokkal kreatívabb és szórakoztatóbb lehet annál, mint amit sokan gondolnának” – mondta.
A mostani turnéra Kenny Aronoff dobos, Bryan Beller basszusgitáros és Rai Thistlethwayte billentyűs kíséri el Joe-t, április 10-én érkeznek a Barba Negra Red Stage-re. A korábbi időpontokra megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

A Concerto Music bemutatja: Satriani Earth Tour 2022/2023
Budapest, Barba Negra Red Stage, 2023. április 10., hétfő, 19 óra
Joe Satriani koncert
Belépő: 12.900 Ft.
Jegyek kaphatók a Rock 1 és a Tixa oldalain, valamint a Ticketportal hálózatában, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Joe Satriani

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.