Az 1994-es VB döntőről készített dalt a Nanowar of Steel

Rockvilág.hu online rockmagazin

Nem áll le a viccesebbnél viccesebb dalok és klipek kiadásával az olasz Nanowar of Steel, akik hazájuk egyik legemlékezetesebb  VB döntőjét, az 1994-es Brazília elleni elveszítettet  dolgozták most fel háborús stílusban.  És ahogy megszokhattuk tőlük most is szereztek egy remek vendég énekest, aki nem is lehetett más mint a csatametál legnagyobbika Joakim Brodén a Sabatonból.1994 július 17-én a kaliforniai Pasadénában több mint 94 000 néző láthatta az olasz válogatott egyik legtragikusabb sporteseményét, a Brazília ellen elveszített Világbajnoki döntőt. A VB-k történelmének első olyan meccse volt, ahol 120 perc alatt sem született gól, így jöhettek a  tizenegyes rúgások, ahol aztán az olaszok hibáztak többet. A legendás Roberto Baggio utolsó égbe lőtt büntetője mai napig fájó seb az olaszok emlékezetében.

A finálénak magyar vonatkozása volt, hiszen a legendás Puhl Sándor vezette a mérkőzést, aki sajnos már nem lehet közöttünk.

Ennek a 120 perces háborúnak állít most emléket, a maguk zseniálisan idióta módján a Nanowar of Steel, a Sabaton énekesével Joakim Brodénnal közösen.
A svéd énekes így kommentálta a dal elkészültét: „Ha ezekkel a srácokkal dolgozol, két dolog biztos. 1: Pokolian jó móka lesz! 2: Biztosan el lesz b.szva!”

 

A mai nappal pedig Dislike to False Metal címmel a csapat új lemeze is megjelent és elérhető minden zenemegosztó platformon. Illetve a csapat biztosan elhozza majd magával, hiszen a Concerto jóvoltából április negyedikén az Analog Music színpadán is fellép az itáliai humorkvintett.

Esemény: https://www.facebook.com/events/493896959346321

A ’Dislike To False Metal’ dallista:

01. Sober
02. Winterstorm In The Night (feat. Madeleine Liljestam – Eleine)
03. Disco Metal
04. Muscle Memories
05. Chupacabra Cadabra
06. Pasadena 1994 (feat. Joakim Brodén – Sabaton)
07. Metal Boomer Battalion
08. Dimmu Boogie
09. Protocols (Of The Elders Of Zion) Of Love
10. The Power Of Imodium

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.