Mr. Big – Nick D’Virgilio dobol a búcsúturnén

Hard Rock Magazin

2023-ban kétéves búcsúturnéra indul a Mr. Big.
Az Eric Martin-Paul Gilbert-Billy Sheehan felálláshoz dobosként Nick D’Virgilio (Big Big Train, ex-Spock’s Beard) csatlakozik a monstre koncertkörúton.

Sok éve szóbeszéd tárgya, hogy Pat Torpey halála után Eric Martin, Billy Sheehan és Paul Gilbert valamilyen formában továbbviszi a Mr. Big zenei örökségét. A csapat bejelentette ’The Big Finish’ névre keresztelt búcsúturnéját, az első kör idén nyáron Ázsiában lesz, az európai és amerikai szakasz 2024 elején kezdődik. A koncerteken a teljes ’Lean Into It’ album elhangzik, köztük olyan gigaslágerek, mint a To Be With You, vagy a Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song) és a Green-Tinted Sixties Mind.

„Szerettünk volna méltó módon búcsút venni, úgy látjuk, hogy ez lesz a legjobb módja” – kezdte a nyilatkozatát Billy Sheehan basszusgitáros – „Azon vagyunk, hogy a koncertekhez megfelelő színpadi show is társuljon. Mivel a zenénk csodálatos visszhangra talált a világ minden táján, annyi helyen fogunk játszani, ahány helyen csak tudunk” – folytatta Paul, majd Eric is becsatlakozott – „Ha a filmszakmában lennénk, akkor csak felkapcsolnánk a fényeket és azt mondanánk, hogy »üdvözöljük a ‘The Big Finish’-ben«. Örülök, hogy lehetőségünk nyílik ezt együtt megcsinálni: Mr. Bigként újra színpadra lépni és megmutatni mindazt, amit zenekarként tettünk az évek során.”

A Mr. Bighez az utolsó világ körüli turnén a zenekar régi barátja, Nick D’Virgilio (Spock’s Beard, Big Big Train) csatlakozik, ő veszi át Pat Torpey helyét, aki 2018-ban hunyt el Parkinson-kór következtében. A dobos kiválasztásáról így mesélt a három bandatag, elsőnek Billy: „Nick személyében nagyszerű dobost találtunk, akinek remek hangja is van. Hasonló a hangterjedelme, mint Patnek, képes az ő részeit hasonló finomsággal visszaadni. Ez nagy megkönnyebbülés, mert a Mr. Big mindig is nagy hangsúlyt fektetett a harmóniákra. Amikor a zenekar indult, nagyon támaszkodtunk egymásra, tudtuk, hogy mindenki pontosan azt fogja tenni vokálisan, ami szükséges. Nehéz olyan dobost találni, aki ebben a hangterjedelemben énekel, de Nicknek megvan az a hangja, amire igazán szükségünk van a színpadon.” Paul Gilbert egyetértve így folytatta: „Nick közel áll Pat Torpey szellemiségéhez, lenyűgöző a zenei tehetsége és alkalmazkodóképessége. Már készítettünk néhány közös felvételt, és el voltam ájulva a groove-jától és attól, ahogyan pont azt játssza, ami a dalhoz illik. Ha pl. a dal megköveteli, hogy progresszívabb legyen és kiemelkedjen a játéka, akkor így történik. Ez tényleg ritka dolog, és ő nagyon passzol ahhoz, amit mi a Mr. Bigben csinálunk.” Eric a következőket tette hozzá: „Tetszik, hogy Nick Pat Torpey rajongója volt, és meg akarja őrizni a hangzásunkat. Amikor először láttam a meghallgatásra készített videóját, libabőrös lettem tőle! A Lucky This Time-ot Nick ugyanazokkal a jellegzetes ütésekkel dobolta és énekelte, mint Pat. Örülök, hogy ez az ember csatlakozik hozzánk az utolsó turnénkon!”

Mr Big

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.