Roger Waters – Lemondták a frankfurti koncertjét is

Hard Rock Magazin

Roger Waters két krakkói koncertjét már korábban törölték az ukrajnai háborúval kapcsolatos kijelentései miatt, most antiszemita megnyilatkozásai eredményeképpen Frankfurtban is visszamondták a fellépését.

Korábban az ukrajnai háborúra tett kijelentései miatt visszamondták Roger Waters két koncertjét Krakkóban (a menedzsmentje szerint ő lépett vissza), most a Pink Floyd-agytröszt frankfurti hangversenyét fújták le antiszemita megnyilvánulásai miatt. A fellépés törléséről szóló közleményben azt az indokot hozták fel, hogy Waters Izrael-ellenes bojkottra biztatott, és hogy az országot a dél-afrikai apartheid rendszerhez hasonlította.
Waters Frankfurtban a Festhalléban játszott volna május 28-án, ám a helyi önkormányzat lemondta az eseményt. Egy izraeli lap szerint a frankfurti arénát 1938-ban 3000 zsidó fogvatartására használták, mielőtt koncentrációs táborba küldték őket, ez is érzékeny pont lehetett a döntésben. Azt is említették, hogy a zenész egy Hamaszhoz tartozó sajtóorgánummal is tárgyalt.
Waters még nem reagált a hírre hivatalosan, de megosztott egy olyan TikTok-videót, amelyben Ramzy Baroud amerikai-palesztin újságíró antirasszistának nevezi őt. „Köszönöm Ramzy, mondd el nekik, barátom” – kommentálta Waters a videót, mondandóját három palesztin zászlóval és egy galambbal illusztrálva.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.