Meghalt Riki Church

Hard Rock Magazin

53 éves korában rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Riki Church, aki 1993 és 2020 között a Junkies zenekar basszusgitárosa volt, az utolsó kivételével valamennyi Junkies-lemezen játszott.

Riki Church Budapesten született Biricz Tiborként, de az Egyesült Államokban nőtt fel, zenei karrierje ott kezdődött. 1993-ban tért vissza Magyarországra, és gyorsan megtalálta a helyét a magyar rockzenei szcénában, hamarosan belépett a nemrégen megalakult Junkiesba. A zenekarnak több mint 26 évig volt tagja, nagy szerepet játszott a banda zenei stílusának és arculatának megformálásában. A Junkiesból 2020-ban kilépett, ezután visszaköltözött Los Angelesbe.
A szomorú hírt a Junkies zenekar a Facebook-oldalán tette közzé, egykori zenésztársai így búcsúztak tőle:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.