Firewind – Az Európa-turnén tesztelték az új dalt

Hard Rock Magazin

Javában tart a Firewind európai turnéja, a Beast In Black előzenekaraként márciusban mi is élőben láthatjuk az új nótájukat, amely videóval debütált.

A Firewind friss nótával jelentkezett Destiny Is Calling címmel, amelyhez videó is készült, a most zajló turnén rögzített felvételekből vágták össze. Gus G., a banda gitárosa így kommentálta a dalt: „Mivel egy hatalmas, 42 állomásos európai turnén vagyunk a Beast In Black társaságában, úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy végre adjunk nektek egy kis új Firewind-zenét. Minden este élőben teszteltük az új számot, és a fogadtatás fenomenális volt. A videót február 11-én forgattuk a müncheni TonHalléban 2000 üvöltő metálfej előtt, és úgy gondoljuk, hogy a videó jól érzékelteti a dal energiáját és hangulatát. Tekerjétek fel a hangerőt és élvezzétek!”

A múlt hónapban Gus G. megerősítette, hogy a banda megkezdte az új album munkálatait: „Valójában már elkezdtük az új lemez felvételeit, a dobok már készen vannak, hamarosan a gitárokon a sor. Még nem tudjuk, hogy mikor jelenik meg, és a kiadóval egyeztetve jelen állás szerint úgy néz ki, hogy csak kislemezeket fogunk kiadni. Érdekes elképzelés, mert mi úgy dolgoztunk az anyagon, mintha egy nagylemez készülne még a régi iskola szerint. De ők azt mondták, hogy csak kislemezeket adnak ki és meglátják, milyen a fogadtatásuk, remélik, hogy bejutunk a Spotify-playlistekre. Jelenleg az applikáció listái olyanok, mint a rádió, ez most az új médium, és ez pénzt hoz a kiadóknak, az előadóknak. Tudom, hogy ez most nagyon unalmasan hangzik, és egyáltalán nem művészi megközelítése a dolgoknak, de manapság így gondolkodnak a kiadók.”

A zenekar március 12-én érkezik a Barba Negrába, a koncertre már csak nagyon korlátozott mennyiségben kaphatók jegyek.
A CONCERTO Music bemutatja: Dark Connection Tour 2023
2023. március 12. Barba Negra
Beast In Black, Firewind
Jegyek a Ticketportal és a Rock 1 rendszerében vásárolhatók, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Firewind Destiny Is Calling

Beast In Black

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.