Subway to Sally – Új fejezet nyílik a zenekar történetében

Fémforgács

Március 24-én Himmelfahrt címmel jelenik meg a folk metal veterán, a Subway to Sally 14. stúdióalbuma. Új albumuk dalaiban eddigi témáikkal ellentétben nem az emberi lélek legsötétebb szakadékait helyezték reflektorfénybe, hanem annak ragyogását. Vagyis a zenekar, több mint 30 éves fennállásának történetében először ünnepli a reményt és a fényt. Erről így beszéltek:

Az új album fordulópontot jelent a zenekar életében. A Himmelfahrt egyszerre jelenti a végét és az új kezdetet. A lemez dalainak munkálatai jóval a Covid előtt, röviddel az utolsó albumunk, a Hey! megjelenése után kezdődtek. Ez az album az jelen összetört világával foglalkozik, az emberek pusztító bánásmódjával, amit saját fajtájukkal és a környezetükkel folytatnak. Ahogy a világjárvány elérte a világot, úgy az album nagy része prófétikusnak és lehangolónak tűnt ennek fényében.

A zenekar történetének harminc éve során először érzi, hogy eljött az idő a remény és a fény ünneplésére. A remény a jövő üzemanyaga. Az új albumon sok dal az indulásról és az utazásról, mások megszólításról szól, hogy a legmélyebbről a világosságra vezesse őket. A világ legaktuálisabb eseményei azonban nehéz próbára teszik ezt a reményt. Ez magyarázza a reményt és a fényt elhomályosító keserűséget. Ezért még Istennek is meg kellett szólalnia az albumon, hogy kiélje saját csalódását munkájában.

A Napalm Records kiadásában megjelenő 12 vadonatúj dalt, valamint 6 bonusz remixet tartalmazó dupla CD-s anyagukról máris itt vannak Leinen los, valamint Ihr kriegt uns nie dalaik videói, amiket így konnemtáltak.

A Leinen los egy nagyon fontos, reprezentatív dala az új Himmelfahrt albumunknak. Még harminc éves fennállásunk után is új dolgokat tapasztalunk. A kényszerű járványszünet utáni felemelkedés egy új kezdetnek tűnt számunkra. Így hát felszedtük a horgonyokat, és teljes sebességgel vitorlázunk előre zenekarunk történetének új fejezetébe.

Az Ihr kriegt uns nie abszolút kiemeli az album vidám hangulatát. A meggyőző hegedűrészekkel és lebilincselő riffekkel, valamint dallamos énektémájával a szabadságra hív. A dalban, csak úgy, mint a klipben is minden akadályt legyőző lendületünk visz előre. Minden akadállyal szembe kellett néznie, ami az életút során elénk kerül. Legjobb ezt együtt, hogy továbbra is kitartóak legyetek.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.