Új szöveges video a noTs-tól: Tiszta erőből!

Fémforgács

Miközben már az új nótákat csiszolgatják, friss szöveges videoval jelentkezett a modern metal és a progresszív thrash határán mozgó noTs. A 2022. augusztusában megjelent Elég a csendből! c. EP-jükről választották Tiszta erőből c. dalt. A zene szokatlan öndefiníciójával, meglehet, több új hallgatónak sikerül közelebb kerülnie az elmerülést igénylő riffekhez. A nótát a csapat így mutatta be:

Kormos Dávid – énekes: „A klippel igazából szerettük volna ébren tartani az érdeklődést. Na meg azért is készült a szöveges video, mert számtalanszor megkaptam, hogy «jó, jó csak nem érteni az éneket» [nevetés]”. Viccet félretéve: biztosan már sokakban felötlött az a gondolat, hogy oké, én most itt vagyok…. de honnan is jöttem, és hová is tartok? Biztos jó ez az irány? Aztán jön a felismerés is a kérdések után, hogy igazából egy mókuskerékben töltjük egymás után a napjainkat. Ennek a felismerése és az abból fakadó kitörési vágy az, amiről ez a dal szól.

Dezső Tamás – gitáros: „A Tiszta erőből riffjei, részei sokáig nem álltak össze. Majd, amikor úgy 90% százalékban elkészültünk, kisebb változtatások után nyerte el az EP-n hallható formáját. Az összességében zúzós-riffelős, disznóvágós aerobic-metálban van néhány ravasz megoldás. [nevetés]. Mindez 7 húron, drop-G hangolásban, ez újabb gyomros a hangzásnak. Stílusában ez is egy elég kevert nóta. A szöveg szerint pörgős-megmozgatós és a súlyos-bólogatós részek váltogatják egymást.

Edzés a nyakizmoknak a noTs-szal, legközelebb 2023. február 24-én Szegeden a Városi Rock Klubban, majd március 04-én Pécsett, utána Fehérváron április 07-én.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.