Weedian – Doom összeállítás Dave Sherman emlékére

Fémforgács

Az amerikai doom blog kollektíva a Weedian a napokban mutatta be vadonatúj válogatását Trip To Maryland: A Tribute To Dave Sherman címmel. Az 50 tételes összeállítást a Maryland-i doom éra tavaly szeptemberben elhunyt ikonikus alakja, Dave Sherman elmékének ajánlják. A Spirit Caravan basszusgitárosa/énekeseként ismert Dave Sherman a térség olyan underground doom bandákban fordult még meg az évek során, mint a Weed Is Weed, az Earthride, vagy a Wretched. Scott “Wino” Weinrich, Sherman egykori zenésztársa így emlékezett meg róla:

Hálás vagyok a sorsnak a közösen töltött időért és a közösen alkotott zenéért. Sokkolt és hihetetlenül elszomorított a halála. Nagyon hiányzik!

Az összeállításon olyan zenekarok, művésztársai szerepelnek, mint a Pentagram, The Obsessed, Spirit Caravan, Iron Man, Internal Void, Unorthodox, Earthride, Sixty Watt Shaman, Weed Is Weed, Foghound, Yatra, The Flying Eyes, Asthma Castle, Caustic Casanova, Cavern, Black Lung, At The Graves, Bobby Liebling és még sok más.

Ezt az összeállítást az utólérhetetlen  Dave Shermannek ajánljuk. Hozzájárulása a doom éra jelenéhez páratlan volt, és nélküle ma nem lenne az ami. Ezeken a felvételeken testvérei és legnagyobb rajongói emlékeznek meg róla. Nagyon fog hiányozni Marylandben, és nem is beszélve az egész világról. Rest in Power Sherm

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.