Kamelot – A ‘Ghost Opera’ történetének folytatása

Hard Rock Magazin

Itt a második kislemez a március 17-én megjelenő ‘The Awakening’-ről. A Kamelotnak öt éve nem jelent meg stúdiólemeze, ez a dal, az Opus Of The Night (Ghost Requiem) viszont bő 15 évre tekint vissza.

A modern szimfonikus metál ikonjai kiadták az Opus Of The Night (Ghost Requiem) című dal szöveges videóját, ez egyben a második kislemez a március 17-én a Napalm Recordsnál megjelenő ‘The Awakening’-ről. A számban, mely tematikus folytatása a Kamelot 2007-es ‘Ghost Opera’ LP-jén megszületett történetnek, vendégszerepel a Grammy-díjra jelölt csellista, Tina Guo is.

„Ez egy 15 évvel ezelőtti búskomor történet inspiráló folytatása. Egy meg nem valósult álom életre keltése és beteljesülése, valamint a zene összetört szívet és lelket gyógyító ereje” – fogalmazott Thomas Youngblood gitáros. Tommy Karevik énekes pedig az alábbi szavakkal ajánlotta a dalt: „A Kamelot zenéje mindig is a remény, a fény és a feloldozás érzését hordozta. Ez a történet ennek ékes példája. Az Opus Of The Night tisztelgés a zenekar hagyományosan sötét és dallamos hangzása előtt, miközben új és izgalmas elemekkel ruházza fel azt.”

A zenekar tavasszal Európa-turnéra indul a Myrath, az Eleine és a League of Distortion társaságában, melynek keretében a budapesti Barba Negra Red Stage-en is megállnak április 8-án.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.