Roger Waters – Titokban újra rögzítette a ’The Dark Side Of The Moon’-t

Hard Rock Magazin

Szaporodnak az egykori Pink Floyd-tag Roger Waters megnyilvánulásai körül a kérdőjelek, a sajtóban megjelent, vele foglalkozó cikkeknek sok esetben semmi közük a zenéhez.

Az áprilisban Budapesten koncertező Roger Waters a héten nem kis megütközést keltett, amikor az ENSZ-közgyűlésben – igaz, hogy videóbejátszásról – felszólalt Oroszország és Putyin mellett. Már korábban is hangsúlyozta Ukrajna-ellenes nézeteit a háború során, azonban ezzel a dobásával szintet lépett. Polly Sampson – David Gilmour felesége, aki a Pink Floydnak is írt szövegeket a zenekar kései korszakában – néhány keresetlen mondatban küldte el Waterst melegebb éghajlatra az egyik közösségi platformon, melyre Gilmour rá is tromfolt, hogy a neje minden szava igaz.

Watersnek ez azonban nem volt elég: nemrégen kiderült, hogy titokban újra rögzítette a Floyd legismertebb albumát, a ’The Dark Side Of The Moon’-t, természetesen David Gilmourt és Nick Masont nem vonta be a felvételekbe. Ezzel még nem is lenne baj, de az ehhez kapcsolódó sajtónyilatkozatai újabb felhördülést okoztak. Szerinte egykori társai nem művészek, nem tudnak zenét szerezni: „Engedjük már el ezt a »mi« baromságot! Persze, egy zenekar voltunk, mindenki kivette a részét belőle, de én írtam az egész lemezt. Nick sosem tett úgy, mintha tudna komponálni, de Rick és David sem tudtak. Nincs, nem is volt mondanivalójuk, nem művészek! Egy darab ötletük nem volt soha, és ettől bekattantak.”
Valóban Waters írta az album teljes szövegét, ám a borító tanúsága szerint a 10 dalból 5-nek Gilmour, Rick Wright és Nick Mason a szerzője, 2 pedig Watersszel közös kompozíció.
A felvételek ugyan még nincsenek készen, de jólértesültek szerint az Us And Thembe került egy basszusszóló, az On The Runba egy prózai betét, a Money countryszerű hangszerelést kapott, a Breathe pedig akusztikus formában került rögzítésre. Az új ’The Dark Side Of The Moon’-nak eredetileg márciusban kellett volna kijönnie, ám jelen állás szerint a megjelenés eltolódott májusra.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.