Háromkorszakos koncerttel ünnepli 20 évét a The Idoru

Nuskull Magazin

20 év…
Ez is eljött, ki gondolt volna erre 2003-ban, és íme!
A legjobb “Oldoru”, “Newdoru” és “Newoldoru” dalok az elmúlt két évtizedből a szintén 20. szülinapos A38-on.

– szól a leírás a The Idoru jubileumi koncertjének Facebook-eseményében. Az április 15-i koncertre különleges és kimondottan hosszú műsorral készül a zenekar, amiben a 20 éves történetük összes korszakát megidézik majd. Így négy év elteltével újra hallhatók lesznek élőben a Time lemez dalai Szolga Józsival az élen, valamint hét év után Fellegi Ádám (Bridge to Solace, This Calling stb.) is a dobok mögé ül.

No, de ugorjunk vissza kicsit az időben: először tíz éve, 2013-ban volt “The NewOldoru”-koncert a Dürer Kertben, ahol a zenekar mindkét addigi korszakának dalai elhangzottak, úgy, hogy minden tag megfordult a színpadon, kivéve az alapító basszer Ács Mátét (igen, még Fellegi Ádám is dobolt). Ezt a produkciót lenyomták három szerencsés vidéki városban is, majd így történt a 2014-es búcsúkoncerten is. Aztán volt két reunion (2017 és 2019), ahol Fellegi és Pásztóy Balázs kivételével szintén mind a két tagság zenélt. 2019 végén pedig újra teljes mértékben életre kelt a banda a klasszikus felállással. Ezután tavaly tagcsere történt: Nagy “Big” Gábort Varga Gergő régi-új húrnyűvő (Meristem, ex-AWS, ex-The Southern Oracle, ex-WellHello stb.) váltotta gitáron, aki a Time korszak végén volt basszusgitáros, illetve korábban beugrósként helyettesítette Biget.

Szalkai Tibiék most gondoltak egyet, és az ‘Idoru 20. évének megünneplésére újra összerántják az egész bagázst, a bulira a jegyelővétel már el is indult. A bemelegítésről a Hanoi-, Have No Clue-, New Dead Project- stb. tagokat felvonultató Soft gondoskodik majd.

//www.youtube.com/watch?v=3_n45E3r03Q

//www.youtube.com/watch?v=NgXywfjboxg

//www.youtube.com/watch?v=PvQFnMoTwUw

Fotó: Nagy Anita

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.