Dark Sanctuary – közeleg a Cernunnos

Fémforgács

A neoclassic, darkwave vonal egyik jeles képviselőjének számító párizsi Dark Sanctuary tizenkét év szünet után tér vissza új nagylemezével. A Cernunnos névre keresztelt album az Avantgarde music gondozásában fog megjelenni március 17-én. A banda 2009-ben bejelentett feloszlásuk után 2021–ban adta először jelét annak, hogy az eredeti tervvel ellentétben mégis újra alakulnak. Ennek megpecsételésére jelent meg 2022-ben a két dalt tartalmazó Iterum című kislemez, mely egy új fejezetet nyitott meg a zenekar történetében. Valóban a banda zeneiségének egy új arcát ismerhettük meg a hírhozó kiadvánnyal. Annak ellenére, hogy ott van benne a hamisíthatatlan és oly hiányzó Dark Sanctuary zenéjének jellegzetes íze. A közelgő kiadvány kapcsán a banda így nyilatkozott:

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek a Dark Sanctuary történetének ezt az új fejezetét. Reméljük, hogy ti is annyira fogjátok élvezni ezeket az új dalokat, mint ahogy mi a komponálásukat és a felvételüket.

Tagadhatatlan, hogy a zenekar új nagylemeze egy nagyon várt és hiánypótló kiadvány lesz, az amúgy roppant mód kiszáradt, elnéptelenedett stílus berkein belül.

Dark Sanctuary – Cernunnos

(Avantgarde Music)
1. Mater Oceanum
2. Dernières Gouttes De Pluie
3. Gloria Eterna
4. Yksin
5. Cernunnos
6. Asphodèle
7. Hiems
8. Ma Plainte
9. Sólstöður
10. Un Jour
11. La Fin D’Une Âme (vers un nouveau rêve)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.